Krpice za lepše detinjstvo

Moda kao lepota i dobrota u režiji modne agencije „Fabrika“, modnog kreatora Roberta O’ Henrihsena, eksluzivnog modela Đi i glavnih glumaca - malih manekena iz Doma za decu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“
 
Ceo prihod od modne revije Trash-Couture Paris, drugog dela Pete slap group interneacionalne smotre mode Beograd – 2006, namenjen je deci iz doma „Drinka Pavlović“. Dobro se uvećava kad se deli, a deca rastu uz ljubav i pažnju svih nas.

Počasni gost manifestacije bila je Đi, ambasador UNESCO-a, tamnoputi top model, dugačkih nogu, velikog osmeha i srca. Đi je bila i gost dece u domu „Drinka Pavlović“. U kratkom razgovoru rekla nam je da je u Beograd došla iz Šri Lanke, gde je boravila u humanitarnoj misiji pomoći žrtvama cunamija. Rođena je u Senegalu, kaže da je u svojoj domovini provela bezbrižno detinjstvo, kakvo bi volela da imaju i ostala deca sveta. Živi u Parizu, a prodefilovala je modnim pistama Milana, Kopenhagena, Londona, predstavljala je modu najvećih svetskih kreatora, radila je reklamne kampanje za Coca-Cola light, Clarins Cosmetiques, J & B whisky, Max & Co, Naf Naf... Ima 24 godine, nada se da će u budućnosti moći da usvoji neko dete. Nisu je zaslepile modne piste, lepe haljine, nakit i svetla reflektora. Đi ima osećaja za običnog čoveka. Voli dobru muziku i oduševljena je ritam sekcijom doma „Drinka Pavlović“...

Dobre vibracije malih bubnjara iz Drinke Pavlović, osećale su se i na modnoj reviji u hotelu Admiral Klub. Beogradska publika je imala priliku da vidi lepršave modele, sa mnogo tila, lakih materijala, šljokica i neizbežnih farmerki. Spoj glamura i ulične mode. Ako ste u nedoumici šta da obučete za Novu godinu, ne trošite nerve i novac. Kreator Robert O’Henrihsen ima ključ za vaše probleme. Obucite obične farmerke, nehajno se obmotajte šarenim materijalima neke stare letnje haljine, kreaciju upotpunite tilom, šljokicama, obucite cipele na štiklu, okitite se jeftinim nakitom i bićete sigurno zapaženi. Modnu reviju je otvoriila Đi, a zatvorila su je na svoj način deca iz doma „Drinka Pavlović“. Puno muzike, smeha. Svi su posle ovog iskustva odlučili da postanu manekeni.

Kreator Robert O’Henrihsen kaže da svojim kreacijima materijalizuje maštu, energiju i jedinstvenost u umetnosti koja se može obući. Veruje da boja koju čovek nosi odražava trenutno raspoloženje, pa zato svoje kreacije naziva „haljinama raspoloženja“. Ove sezone se opedelio za roze, pink i plavu boju. Njegove modele nose Meri Džej Blajdž, Paris Hilton, a od juče su na raspolaganju i Beograđanima. Robert je odlučio da tri kreacije prikazane na ovoj reviji ponudi na aukciju, a sav prihod će biti namenjen domu „Drinka Pavlović". On radi u više oblasti, spajajući modu i umetnost. Vodi avangardni umetnički kolektiv „United Alien London“. Radio je i kao kreator za italijansku modnu kuću „Missoni“. 

Sve koji žele da se uključe u akciju pomoći deci bez roditeljskog staranja modna kuća "Fabrika" poziva da se jave  “Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine” na telefon 011/26-47-281.

Danijela Tadić

Pogledajte još