Veslači Srbije žele medalje na EP u Belorusiji

BEOGRAD, 14. septembra 2009. (Beta) - Selektor velsačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić rekao je da je cilj ekipe na predstojećem Evropskom prvenstvu za seniore u Belorusiji plasman u finale i borba za medalje.

Reprezentativci Srbije sutra putuju u beloruski grad Brest, gde će od 18. do 20. septembra učestvovati na Evropskom prvenstvu za seniore.

"Sve četiri posade zadovoljiće samo ako uđu u finale. Mislim da su svi dovoljno kvalitetni za osvajanje medalja, ali najbolje je da sačekamo i vidimo koliko smo dobri. Izuzetno je važno navići se na stazu, ali imaćemo dovoljno vremena pošto ćemo trenirati u sredu i četvrtak", rekao je Ilić.

Za medalje će se boriti Nikola Stojić i Goran Jagar u dvojcu bez kormilara, u dubl skulu Marjanović i Bogićević, u četvercu za lake veslače Babović, Tomić, Nešić i Stanojević, a u četvercu bez kormilara Beđik, Lackov, Čudić i Terzić.

"Od Stojića i mene svi stalno očekuju medalje. Ove godine smo imali mnogo problema zbog povreda. Ipak, sada smo maksimalno spremni i želimo da završimo takmičarsku godinu osvajanjem medalje", rekao je član dvojca Goran Jagar.

"Najveći konkurenti biće nam Grci, Francuzi i Česi. Verujem da ćemo se dobro privići na uslove i da ćemo se u Beograd vratiti sa trofejom", dodao je Jagar, koji je prošle godine na Evropskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.