TI KAŽEŠ JEDNO, ONA ČUJE DRUGO: 8 komplimenata koje žene pogrešno tumače!

1. Izgledaš mlađe

Dobro, to je u redu ako ti je devojka nešto starija. Ali ako se zabavljaš s mlađom devojkom i izgovoriš joj ovako nešto, pomisliće da je posmatraš kao dete. Ti kažeš “izgledaš mlađe”, a ona čuje “imaš male grudi”. I možda ti se čini smešnim, ali ako ne želiš da je uvrediš, prestani s ovom frazom.

2 .Lepa si kad se smeješ

I onda sledi analiza, tipa: “Šta li je time hteo da kaže? Da li to znači da sam ružna kada se ne smejem?” Reci joj da je lepa, jednostavnije je, a i neće te zapitkivati.

3. Volim tvoju ličnost

Ovo zvuči kao savršen kompliment, i u većini slučajeva prija. Ali, ako joj to izgovoriš, može da pomisli kako ti se ništa drugo ne dopada na njoj.

4. Drugačija si

… I slede pitanja. “Zašto? Kakve su to druge devojke, ako sam ja drugačija?”, ali tu neće stati. Ako želiš da izbegneš ljutnju i ostala pitanja koja mogu da budu još neprijatnija, molim te, pronađi neki drugi kompliment koji ćeš joj uputiti.

5. Naivna si

Nijedna žena ne želi da čuje od muškarca kako je naivna i nevinašce. Ne samo da će pomisliti kako je posmatraš kao mlađu sestru, nego će misliti da je ne posmatraš kao ženu sa iskustvom.

6.Ti si pravi “parti manijak”

“Minsko polje”! Ona će to shvatiti kako ne treba. Misliće da je sve što ume da radi upravo to - da izlazi i zabavlja se po celu noć u noćnim klubovima, po kafanama i splavovima.

7. Previše si pametna za žensko

Uh, kakva greška! Treba li da ti kažemo kako si u zabludi ako misliš da je ovo kompliment za nju? Ovo je jedna od najvećih uvreda za nežniji pol.

8. Izgledaš zdravo

Ne, ne, ne, momak… Možda si ti imao dobru nameru, ali ona to nije shvatila tako. Ti si rekao to što si rekao, a ona je čula nešto sasvim deseto. Po glavi joj se mota sledeće: “Šta je time hteo da kaže? O bože, on misli da sam ja debela?!”

Ako ne želiš da ti da "šut kartu", ova pitanja izbegavaj u širokom luku. Još jedno znaj, pravi muškarac će uvek prećutati...

Izvor: TOI/nadlanu

Pogledajte još