Izbaciće vas iz ravnoteže: Fotografije roditelja sa svojom mrtvom bebom (FOTO)

Ričard (29) i Emili (26) Stejli iz Kalifornije, čija beba Monro se rodila mrtva, odlučili su da ipak ovekoveče taj trenutak i naprave jedine fotografije koje će ih doživotno podsećati na njihovu pokojnu devojčicu.

Želela sam da pokažem svima kako je naša ćerka bila lepa. Bila sam ponosna na nju i želela sam da ta uspomena na neki način nastavi da živi - izjavila je majka Emili

Kada su saznali tužnu vest da je mala Monro iznenada preminula u stomaku, malo pre planiranog porođaja, roditelji su požurili da pronađu fotografa koji će biti voljan da ovekoveči njihovu patnju.

Njihovom pozivu odazvala se Lindzi Natzik – Vilatoro, koja je pristala da fotografije podeli sa celim svetom. Tim povodom je zamolila sve korisnike interneta da se suzdrže od negativnih komentara i kritika, već da ili saosećaju u ovoj patnji ili jednostavno okrenu glavu.

(old_image)

Vilatoro je dobila neobičan poziv toga dana kada je Stejlijeva otkrila da je njena beba umrla. Prve znake primetila je kada je popila prvu jutarnju kafu, nakon čega bi se mala Monro u slomaku nestašno igrala svakog jutra, osim tog.

(old_image)

Uznemirena činjenicom da se beba već izvesno vreme ne pomera, Stejlijeva je otšla u bolnicu na pregled, ali doktori više nisu mogli da čuju otkucaje srca. Smrt je nastupila kada se bebi pupčana vrpca obmotala oko krhkog vrata.

- Našla sam se tamo da im pomognem. Htela sam da im obezbedim najlepše uspomene na ovu savršenu devojčicu. Rođena je u 7:52 i tada smo svi plakali zajedno. Ne mogu da opišem bol koju su osetili otac i majka u tom trenutku – izjavila je Vilatoro.

(old_image)

Devet sati nakon rođenja, pokojna Monro je provela u bolničkoj sobi pored svojih roditelja, a Vilatoro se trudila da zabeleži svaki trenutak.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još