ŠOK: Odbili da detetu sa paralizom ustupe mesto, majka sedela na podu autobusa

Majka dečaka sa cerebralnom paralizom je bila prinuđena da sedi napodu autobusa dok je držala svog bolesnog sina jer su penzioneri, koji su bili zauzeli sva mesta za invalide, odbili da ustanu i ustupe joj mesto.

Ališa Frost, 24, je u suzama držala svoje četvorogodišnje bolesno dete. Tvrdi da, kada je ušla u autobus, niko nije želeo da joj ustupi mesto.

Takođe, kada je pitala vozača da zamoli nekoga da ustane, vozač je kategorički odbio da išta preduzme.

Dečak, Džek (4) koji pati od užasnih facijalnih povreda, a koje je uzrokovao ujed besnog pit bula koji se razbesneo iz nepoznatih razloga, je sedeo u svojoj plastičnoj nosiljki ceo put i nije mogao da se pomeri.

(old_image)

Ališa kaže: ‘Rekli su mi da nisu morali da se zbog mene pomere, već da uzmem nosiljku ili sina i da ih stavim sebi u krila.’ Nakon što im je objasnila da sin ne može da mi se pomeri iz stolice jer mu je potrebna podrka za kičmu koju stolica ima, penzioneri su je pogledali s prekorom i idalje odbili da ustanu.

Kada je vozač konačno intervenisao, Ališa i dalje nije imala gde da sedi, pa je ostala na podu, kako bi pridržavala kočnice detinje stolice da se ne otkače, i da maleni Džek ne ispadne.

‘Jako sam tužna i povređena što su se stvari tako odvile. Bes me nije popustio još uvek. Svi vozači su prošli kroz obuku i znaju kome se daje prednost. Razočarana sam činjenicom da niko nije hteo da se pomeri i da vozač nije hteo da odreaguje. Sramotno!’ - rekla je vidno potresena majka 4-godišnjeg bolesnog dečaka.

Izvor: Nadlanu/DailyMail

Pogledajte još