Zimonjić: Uvek je teško igrati u Dejvis kupu

BEOGRAD, 14. septembra 2009. (Beta) - Najbolji teniser Srbije u dublu Nenad Zimonjić izjavio je da nikada nije lako igrati u Dejvis kupu i da se uvek puno očekuje, naročito pre kraja sezone.

Srbija će od 18. do 20. septembra u Beogradskoj areni igrati meč Dejvis kupa sa Uzbekistanom za popunu Svetske grupe.

"Činjenica da predstavljamo svoju zemlju je nešto posebno. Imao sam mnogo putovanja i turnira poslednje dve godine i malo sam umoran, ali sada je važno da pobedimo Uzbekistan i ostanemo u svetskoj eliti", rekao je novinarima Zimonjić.

Prema njegovim rečima, Srbija posle dve godine igra ponovo u Beogradu, a kada je igrala sa Australijom to je bio jedan od najlepših doživljaja u njegovoj karijeri.

"Uvek sam se odazivao pozivu selektora za učešće u Dejvis kupu, iako je to ponekad bilo i na štetu mojih profesionalnih rezultata.Odrastao sam kada smo igrali polufinale Svetske grupe i kada je ovo takmičenje bilo veoma popularno", rekao je Zimonjić.

On je dodao da se nada će mu se do kraja karijere ostvariti želja da igra bar u polufinalu Svetske grupe, ako ne i da osvoji trofej u ovom takmičenju.

"Sve dok budem mogao biću tu i daću svoj doprinos. Mi smo favoriti protiv Uzbekistana, ali nećemo potcenjivati protivnika", rekao je Zimonjić.

Pogledajte još