Vremenska i biometeorološka prognoza za 6. avgust

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama, gradom i pojačanim vetrom.

U većini mesta očekuje se od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, a u zapadnim i centralnim krajevima lokalno od 60 do 80 litara po kvadratnom metru za 24 sata, ponegde sa pojavom grada.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 18, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

I u Beogradu će danas preovlađivati oblačno i malo svežije vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Na širem području grada moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim vetrom i pojavom grada.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 18, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana do 13. avgusta, do petka će biti umereno i potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, još u cetvrtak sa lokalno obilnijim padavinama.

Temperatura će biti oko ili malo ispod prosečnih vrednosti. Od subote biće pretežno sunčano vreme, uz porast temperature.

U Srbiji je sinoć upaljen crveni meteo-alarm. Snažno nevreme praćeno jakom kišom i grmljavinom najviše je pogodilo centralnu i zapadnu Srbiju, tokom noći jaka kiša padala i u Beogradu.

Zadržava se period sa nepovoljnim uticajem biometeorolopških prilika na većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima se savetuje naročit oprez. Bolovi u mišićima i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

izvor: RHMZ, B92

Pogledajte još