Noć u Beogradu: Tri udesa, jedna osoba teže povređena

Muškarac star oko 40 godina teže je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 2.05 časova na Dobanovačkoj petlji u Dobanovcima, rekla je Macura.

On je, kako se sumnja, zadobio prelom kičme, jer ne oseća noge, a pod sumnjom na akutni abdomen i sa povredama grudnog koša i glave prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 35 godina, biciklista, oko 23.10 časova sudario se sa automobilom na uglu ulica Kralja Radoslava i Stevana Dubajića u Batajnici, kazala je Macura.

On je zadobio povrede ramena i kuka, oguljotine lakta i kolena, a prevezen je u KBC Zemun, rekla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 30 godina u udesu oko 21.25 časova na uglu ulica Jurija Gagarina i Gandijeve zadobio je trzajnu povredu vrata, a prevezen je u KBC Zemun, navela je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu do šest časova obavila 105 intervencija od kojih 24 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 209 intervencija od kojih 77 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali srčani sa bolom u grudima, astmatičari i hipertoničari, a tokom pljuska bilo je i alkoholisanih osoba, povreda u tučama i usled padova, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala da je potrebno čuvati se nevremena, nošenje kišobrana i boce sa vodom, uzimanje doručka i lagane hrane sa što manje soli i redovnu terapiju i kontrolu arterijskog krvnog pritiska.

izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.