Nove sumnje policije: Tijanu oteli zbog očevih dugova?

Policija intezivno istražuje da li su nestalu devojčicu Tijanu Jurić (15) iz Bajmoka kidnapovali zelenaši kojima je navodno njen otac Igor Jurić odranije dugovao pare prenosi Kurir.

Policija, koja već dve nedelje traga za Tijanom, ispituje nekoliko operativnih pretpostavki od kojih su kao najozbiljnija istražuje mogućnost da su devojčicu oteli zelenaši koji koji su prethodnih meseci ucenjivali njenog oca.

Međutim, Tijanin otac i zelenaši su se i dalje sporili u vezi sa kamatom, pa policija sumnja da da bi to mogao biti razlog za otmicu devojčice.

Postoji mogućnost da su se zelenaši posle otmice uplašili zbog talasanja srpske javnosti i da su Tijanu skolonili na neku sigurnu lokaciju u nameri da iznude novac od porodice.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je potraga za Tijanom Jurić, prioritet nad svim prioritetima za policiju i državu i napomenuo da ima nekih novih tragova i naznaka koji bi mogli da pomognu da taj slučaj bude rešen što pre.

Veljović je to izjavio u Policijskoj stanici u Bajmoku posle sastanka sa predstavnicima Uprave kriminalističke policije i subotičke policije, na koji je bio pozvan i Tijanin otac Igor Jurić.

Policija radi na rešavanju ovog slučaja i nećemo stati dok Tijanu ne vidimo", rekao je Veljović.

Pogledajte još