HIT DIJETE: Jo-jo efekat nije najgore što može da se dogodi, ali ovo jeste…

Stomatolozi tvrde da su tri najpopularnije dijete koje propagiraju slavne glumice i pevačice loše za oralno zdravlje, samim tim što se unosi velika količina prirodnog šećera, kao i kiselina koje oštećuju zubnu gleđ, pospešuju razvoj karijesa, ali i izazivaju loš zadah.

5 najvećih laži o mršavljenju

Dijeta sokovima

Ova dijeta zasniva se na ispijanju sokova od svežeg voća i povrća. Ona na brzinu podiže nivo insulina koji jednako brzo pada, čime se menja struktura kolagena u organizmu.

Iako su zdravi i ubrzavaju probavu, sveži sokovi sadrže visoki procenat kiseline koja oštećuje belinu zuba. Prirodni šećer fruktoza izaziva karijes, jer se bakterije iz usta njime hrane.

Ove dijete jesu loše po vaa, ali ako imate višak kilograma, jedno vaše čulo može biti u opasnosti

Dijeta 5:2

Prema ovoj dijeti pet dana u nedelji jede se normalno, a dva dana u nedelji žene unose svega 500 kalorija dnevno, dok muškarci unose 600. Takav način ishrane telo tera u ketozu, koja izaziva loš zadah. Isti efekat izaziva i dijeta na bazi proteina, iz koje su isključeni ugljeni hidrati.

Milkšejk dijeta

Ovo je jako popularna dijeta među zvezdama, a suština je u zameni jednog obroka milkšejkom. Problem je u tome što ti napici sadrže i 18 grama šećera po čaši, a to negativno utiče na zube, uništava belinu, ubrzava propadanje zuba, i prouzrokuje karijes.

Probajte večeru koja će vam pomoći da se oslobodite kilograma na duže staze.

Izvor:24sata.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.