Zvezda na korak od gašenja?

Crvena zvezda ima velikih problema da dobije licencu za takmičenje u Superligi Srbije, što potvrđuje i izjava v.d. generalnog sekretara kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdana Terzića.

- Zvezda ima 4,9 miliona evra duga prema klubovima i bivšim igračima i od tog novca 1.500.000 je po izvršnim odlukama disciplinskog sudije. To su pravosnažne presude i zbog njih ne možemo da registrujemo nove igrače. Ostalih 3.400.000 još nije ni došlo na “disciplinsku”, a FSS traži da se svih 4,9 miliona izmiri za 30 dana kao uslov za licencu za takmičenje. Nije realno da Zvezda to uradi, niti je realno da to bude kriterijum. FSS preteruje, zategao je kao da smo u Švajcarskoj, to mora da se izmeni – upozorava Terzić, a prenose “Novosti”.

Fudbalski savez Srbije pre mesec i po dana izdao je Zvezdi dozvolu za igranje u Evropi, koju je kasnije UEFA ukinula, pa se Terzić pita kako sada ne mogu da klubu omoguće za domaće takmičenje.

- I jeste, teška je situacija, klubovi su pred bankrotom! Odluka treba da se primeni na celu sezonu i primeniće se. Pa, najbolje bi bilo da posle 30 dana neko bude izbačen iz lige. A od kazne ne strepim, pa nije ovo moje. Zvezda je državna i Zvezda ne može da ispuni ove zahteve. Rekao sam i Karadžiću i Lakoviću da se ne držimo kao pijan plota. Pa, nama je država pred bankrotom – rekao je Terzić, a prenose “Novosti”.

Zbog teške situacije u klubu najavljen je štrajk zaposlenih.
- Što se mene tiče, neka štrajkuju i neka ne dolaze na posao ako misle da je to rešenje. Zvezda je u najtežoj situaciji od osnivanja, razvaljena, devastirana, na korak do gašenja! Ako se mi iznutra ne stegnemo, kako ćemo rešiti probleme? Svi su grlili pehar iz Barija i delili premije posle titula i transfera Drulića, ovoga i onoga. Pa, ako si deo sistema dok se uživa, onda moraš i da poturiš leđa kada je loše. Kao da neko ovde drži pare u fioci, pa treba samo da se namrštiš, zapretiš štrajkom i dobiješ ih. E ne može, jer para nema – zaključio je Terzić.

Izvor: Novosti

Pogledajte još