Za utorak, 15. septembar 2009. godine

BEOGRAD, 15. septembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili programu Vlade Srbije za subvencionisane kredite za kupovinu stanova i drugim ekonomskim temama.

ALO - "Iskopan Dražin sin", list piše da su posmrtni ostaci za koje se veruje da pripadaju Vojislavu, starijem sinu Draže Mihailovića pohranjeni u manastiru kod Višegrada. "Odsekao i drugi prst", Radivoje Atanasković odsekao sebi prst zbog spora sa Dunav osiguranjem.

BLIC - O odluci suda u Njujorku u "Laušević na slobodi". O programu Vlade Srbije za subvencionisane zajmove "Do stana bez plaćanja kamate osam godina". "Jat planira da proda nekretnine" list piše da je srpska nacionalna avio-kompanija u dugovima.

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "U stan za 2.500 evra" list piše da će Vlada Srbije u četvrtak usvojiti program subvencionisanih kredita za kupovinu stanova. Ministar spoljnih poslova Švedske i predsedavajući Saveta ministara EU Karl Bilt o uslovima za nastavak evrointegracija Srbije kaže u intervjuu: "Evropa šalje signale". O suzbijanju novog gripa "Novi grip nije bauk".

GLAS JAVNOSTI - "Hladan tuš Karla Bilta", švedski šef diplomatije izjavio da Srbija nije izabrala pravo vreme za kandidaturu u EU. "Odsekao prst zbog duga" Radivoje Atanasković odsekao sebi prst zbog spora sa Dunav osiguranjem.

DANAS - List donosi specijalno izdanje povodom početka 43. Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala (Bitef).

KURIR - "Odsekao prst zbog duga", Radivoje Atanacković odsekao sebi prst u centru Beograda zato što ne može da naplati štetu od Dunav osiguranja za požar u njegovoj fabrici. "Sramota" list piše da je Stojanka Stojić iz Bečmena kažnjena sa 4.000 dinara ili šest dana zatvora jer su je komšije prijavile da je preglasno pustila Dnevnik na televiziji.

POLITIKA - O konsolidaciji u nacionalnom avioprevozniku "Jat ervejz između Erbasa i Boinga". O ustupanju haških predmeta sudovima zemalja bivše SFRJ "Del Ponteova nudila Šešelja". O rizicima održavanja parade ponosa u "Parada visokog rizika".

PRES - Pod naslovom "Mi plaćamo, a Slavica se provodi po Australiji!" list piše da su predsednica parlamenta i četiri poslanika otišla u posetu australijskom parlamentu. O najavi potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića "Ministrima prete kazne od milion dinara!".

PREGLED - "Plan štednje gotov pre misije MMF-a", o najavljenoj racionalizaciji u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi. "Novi stanovi 'bez kamate' od 1. oktobra" o najavljenim subvencionisanim kreditima.

Pogledajte još