Partizan sa Inđijom, Zvezda protiv Mladosti iz Apatina

BEOGRAD, 14. septembra 2009. (Beta) - Odbranu trofeja u Kupu Srbije fudbaleri Partizana započeće utakmicom protiv Inđije, u šesnaestini finala, dok će Crvena zvezda igrati protiv Mladosti iz Apatina, odlučeno je žrebom u Beogradu.

Partizan će na svom terenu igrati protiv Inđije, dok će Crvena zvezda biti domaćin apatinskoj Mladosti. Finalista Kupa iz prošle sezone Sevojno igraće na gostovanju protiv novog superligaša BSK-a iz Borče, dok će Vojvodina dočekati Dinamo iz Vranja.

Beogradski Rad će na svom terenu igrati protiv Mladosti iz Lučana, a OFK Beograd dočekaće ekipu Novog Sada.

Utakmice šesnaestine finala Kupa igraju se u sredu 23. septembra, a tek će se utvrditi kada će svoje mečeve igrati OFK Beograd i BSK iz Borče jer obe ekipe igraju na stadionu na Karaburmi. Ako se mečevi završe bez pobednika odmah će se izvoditi jedanaesterci.

Pre žreba Partizanu je dodeljen trofej u trajno vlasništvo, dok je za najboljeg igrača prošlogodišnjeg takmičenja proglašen fudbaler "crno-belih" Almami Moreira.

Najbolji strelac bio je Brazilac Kleo iz Partizana, koji je tada igrao za Crvenu zvezdu, a specijalnu nagradu "Lav godine" dobio je trener Sevojna Ljubiša Stamenković. Za najboljeg sudiju najmasovnijeg takmičenja proglašen je Miodrag Gogić iz Novog Sada.

Parovi šesnaestine finala Kupa Srbije:

Novi Pazar - Mladi radink
Srem - Borac Čačak
Voždovac - Jagodina
Partizan Kosovska Mitrovica - Napredak
BSK Borča - Sevojno
OFK Beograd - Novi Sad
Čukarički - Metalac
Smederevo - Kolubara
Crvena zvezda - Mladost Apatin
Spartak - Bežanija
Rad - Mladost Lučani
Radnički Svilajnac - Banat
Partizan - Inđija
Hajduk Kula - ČSK
Proleter Novi Sad - Javor
Vojvodina - Dinamo Vranje

Pogledajte još