Stefanović: Dragan Đurić udario kolima, pa zadavio Tijanu Jurić!

- Nažalost, ispunile su se naše najcrnje slutnje, naše nade da ćemo Tijanu Jurić ponovo videti živu nisu se obistinile - rekao je na današnjoj konferenciji za štampu ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima, policija je juče uhapsila monstruma koji je počinio ovo krivično delo.

- Zbog ovakvog monstruma ponekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu. Možda naša država nije bila spremna za takvu evropsku tekovinu - istakao je Stefanović.

On je ispričao detalje iz istrage koji su u ovom trenutku dostupni javnosti:
- Dragan Đurić (1980) iz Surčina je osumnjičen da je u noći između petka i subote bio u Bajmoku i udario Tijanu svojim vozilom. Ona je počela da zapomaže, a on je izašao iz automobila, prišao joj, uhvatio je za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo i odvezao u atar. U tom vozilu on je skinuo odeću sa nje, odvezao je oko 10 kilometara od Sombora i pored puta zakopao i pokrio zemljom koju je imao u gepeku od ranije. Još istražujemo da li je silovana ili nije, ali na mestu gde smo pronašli telo Tijana je ubijena. Izvesno je da se Đurić i Tijana nisu poznavali odranije.

Policija je juče utvrdila ko je osumnjičen za ubistvo Tijane Jurić.
- Kada je policija počela opservaciju, Đurić je bio u svojoj mesari u Surčinu, mirno je sekao meso i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja i ljduskog ponašanja. Dao sam nalog policiji posle dva ili tri sata ponašanja da ga privedemo, nadajući se da se Tijana možda nalazi u toj kući ili da bismo mogli da je pronađemo bilo gde. Nažalost, našli smo samo njeno beživotno telo - dodao je Stefanović.

Đurić je, prema rečima ministra policije, juče popodne odveden na višesatno poligrafsko ispitivanje:
- Pao je na svim pitanjima, i u narednom delu obrade priznao je da je počinio ovo delo. Potom je odveo policiju do mesta gde je zakopao telo nesrećne devojčice.

Rano jutros, na Fejsbuku je otvorena grupa "Smrtna kazna za ubicu Tijane Jurić".

ND

Pogledajte još