Đoković: Tragedija zakopala ratne sekire

Đoković je u intervjuu televiziji BHT1 rekao da da mu je ispunilo srce i dodatno ga motivsalo to što je primetio da su u regionu u kojem je nedavno besneo rat u tim trenucima "zakopane sve sekire" i na površinu isplivala ljudska solidarnost.

Kako je prenela agencija Fena, Đoković je svoju humanost u velikoj prirodnoj tragediji koja je pogodila njegovu zemlju Srbiju, kao i BiH i Hrvatsku, skromno komentarisao.

Za njegovo animiranje svetskih medija u trenutku poplava, koji dotad nisu izveštavali o tome, kao i za druge aktivnosti u pomoći postradalima u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, Đoković kaže da "nije učinio ništa posebno".

Na pitanje da li ima prijateljstva između Nadala, Federera i njega, Đoković je odgovorio da se "vrlo poštuju i da to daje pozitivnu poruku o njihovom sportu".

"Imali smo naravno faze gde je rivalstvo između nas imalo određenu eskalaciju u nekom periodu i onda postoje faze gde možda ne pričamo jedan sa drugim ili trećim neko vreme, ali generalno vrlo korektan odnos, poštovanje, uvažavanje", istakao je, između ostalog, Đoković.

Da podsetimo, teniser Novak Đoković je tokom poplava donirao veliku sumu novca za pomoć poplavljenim područjima i pomoć ugroženim ljudima.

alo/nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.