Stefanović: Osumnjičeni udario kolima, pa zadavio Tijanu

NJutros je pronađeno beživotno telo Tijane Jurić, koju je po poslednjim informacijama ubio muškarac Dragan Đurić (34) godine, po zanimanju mesar.

- Naše nade se nisu obistinile da ćemo Tijanu videti živu, ali dobro da je policija uhapsila počinioca dela. Zbog ovakvog monstruma mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu. Izgleda da naš narod nije bio spreman na tekovine evropske civilizacije kada smo ukinuli smrtnu kaznu.

Sinoć smo obišli mesto gde je Tijana ubijana i radi se o Draganu Đuriću iz Surčina, on je bio u Bajmuku, udario je svojim vozilom, ona je bila povređena, on ju je uhvatio za vrat, ubacio u vozilo, odveo u atar i tu je ubijena. Skinuo je odeću sa nje, odvezao je na 10 km od Sombora i pored puta zakopao zemljom koju je imao u gepeku od ranije.

Tu je i pronađena- našli smo ga u Surčinu i mirno je sekao meso kao da se ništa nije desilo i to pokazuje oddustvo kajanja i ljudskog ponašanja, posle dva tri sata posmatranja odlučili smo da ga privedemo. On je bio na poligrafskom ispitivanju koje je dugo trajalo i pao je na svim pitanjima, što je potvrdilo sve naše sumnje i indicije, a zatim je sve potvrdio – rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Telo je pronađeno na improvizovanom smetlištu koje se nalazi uz lokalni put koji vodi od Svetozara Miletića prema Čonoplji, odnosno 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku, javio je “RTS”.

Odmah po saznanju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović hitno su se uputili u Sombor pa u Bajmok, na lice mesta.

Tijana je poslednji put viđena 26. jula, 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra “Rata” u Bajmoku. Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji su, prema izjavi majke, pripadali devojčici.

Odmah posle njenog nestanka, u potragu su se, pored srpske i mađarske policije, uključili Evropol i Interpol, kao i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

Najviši zvaničnici srpske policije opisali su potragu za Tijanom Jurić kao “prioritet nad svim prioritetima”.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.