Vanredna odbrana od poplava u Valjevu

Zbog jakog intenziteta padavina i nemogućnosti kišne kanalizacije da primi svi kišu, voda je poplavila desetak domaćinstava u Suvoborskoj ulici i naseljima Gorić i Novo naselje, tako da su pumpama morali da intervenišu vatrogasci i ekipe pojedinih javnih preduzeća.

Elektrodistribucija je uspela da otkloni sve kvarove nastale nakon “ispadanja” iz sistema velike trafo-stanice na Boričevcu, a uspostavljen je i telefonski saobraćaj i kablovska televizija, koji su takođe bili izvesno vreme u prekidu zbog velikih atmosferskih pražnjenja.

Gradski štab za vanredne situacije je na sednici, zbog velikog vodostaja na Kolubari i Ljubostinji, proglasio vanrednu odbrana od poplava, tako da su u stanju pripravnosti dradska Direkcija za urbanizam i “Erozija”, preduzeće zaduženo za održavanje rečnih korita i odbranu od poplava.

Štab je usvojio predlog preventivnih mera zaštite od poplava, od odvođenja površinskih voda duž magistralnog puta od Valjeva do Divaca, izgradnje sistema za odvođenje površinskih voda na obilaznom putu Valjevo-Užice, do odvođenja površinskih voda iz naselja Gorić u reku Kolubaru.

Sa 54 litra kiše po kvadratnom metru tokom poslednjeg nevremena i ukupno 1.000 litara kiše pale u ovoj sezoni, Valjevo je postalo grad sa najvećom količinom padavina u Srbiji.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.