NAUČITE DA VOLITE SEBE: Ove rečenice NIKADA ne smete da izgovorite!

1. Nisam dovoljno dobar

Vi možda mislite da niste dovoljno dobri, ali ćete se iznenaditi ako nastavite da pokušavate. Vaša prošlost vas ne određuje. Ona vas priprema za ono što ste sposobni da postanete . Ono što vas ne ubije, ojača vas. Bitno je da se i nakon pada podignete i izdignete iznad situacije i problema. Da, dobri ste, a vi to najbolje znate.

2. Bojim se šta će okolina da kaže!

To je vaš život, to su vaše odluke, i ne bi trebalo da vas zanima šta će drugi da kažu. Uostalom, ako pogrešite to je vaša stvar i vaša greška, koju samo VI možete da ispravite.

Najveće traume kod muškaraca pre prvog seksa u vezi su...

3. Ovo radim zato što će se to drugima dopasti

Zašto biste bilo šta u životu radili kako biste dokazali nekome koliko ste vredni? Sve što radite, radite isključivo radi sebe. Ne treba vam “mlako” tapšanje po ramenu. Bitno je da na kraju dana sami sebe pohvalite za trud koji ste uložili.

4. Za mene je prekasno

Prošlost ne sme da upravlja vašim životom. Ako konstantno živite u nekim prošlim vremenima neće znati šta vam sadašnjost i budućnost spremaju. Ne opirite se promenama. Nikada nije kasno da uzmete stvar u svoje ruke.

5. Mogao sam mnogo više da postignem u životu

Nikada, ali nikada nemojte omalovažavati vaša dostignuća. Dobro, možda nemate kule i gradove, ali ono što imate je posao koji vas ispunjava, iako ne donosi novca koliko biste želeli, imate krug prijatelja na koje možete da se oslonite, partnerku koja vas voli… Malo li je? Uostalom, svaki dan je “zlatna” prilika, i ko zna., možda će vam se baš danas dogoditi nešto što će potpuno da preokrene vaš život.

Ovo vam nijedan muškarac neće priznati!

6. Ne mogu im to oprostiti

Praštati je ljudski. Ma koliko taj neko ispao loš prema vama, vi ćete se bolje osećati ako oprostiteiI ostavite sve ono ružno iza vas. Dobro, nećete zaboraviti, ali će vas to iskustvo učiniti jačim i naučiti kako da iz svake slične situacije izađete sa što manje posledica.

7. Sam sam

Svakome od nas je potrebna ta druga polovina koja će nas ispunjavati. Ali, to što ste sami ne bi trebalo da vas sputava, niti biste zbog toga trebali da očajavate. Možda se baš tu iza ćoška krije ona prava osoba koja će vam biti podrška za ceo život.

Savet: Radite ono što vas ispunjava i nikada nemojte očekivati pohvale od drugih, kako se ne biste razočarali. Dovoljno je da vi budete zadovoljni sopstvenim dostignućima. Bitno je i da imate pozitivan stav o svemu, kako ne biste pali u očajanje niti ravnodušnost. Verujte sebi i ne obazirite se na komentare okoline. Ona je tu da vas ojača i da vam bude odskočna daska za dalje. Drugi ljudi neka služe vama, a ne vi njima.

Izvor: portaloko.hr/nadlanu

Pogledajte još