Teniseri ponovo u Areni

Teniska reprezentacija Srbije, u sastavu Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Dušan Vemić, nalazi se u Beogradu, gde će od 18. do 20. septembra igrati meč plej-ofa Dejvis kupa, za ostanak u Svetskoj grupi sa Uzbekistanom.

Novak Đoković, zbog umora, neće nastupiti pred beogradskom publikom.

Selektor Bogdan Obradović smatra da ne bi trebalo da imamo bilo kakve probleme sa Uzbekistancima:

- Mi zaista očekujemo da ovde pobedimo i ako pogledate na rang-listi svi naši igrači su daleko ispred njihovih. Ipak, na sve ovo gledamo jako ozbiljno i moramo da dobijemo ovaj meč. Nemamo opterećenje u tom smislu, ali ako budemo odigrali kako možemo sigurno neće biti nikakvih problema. Daćemo sve od sebe da čitavu misteriju razrešimo već u prva dva dana.

Zbog čega Novaka nema u timu?

- Još na US Openu smo razgovarali o tome i odlučili da je bolje da se odmori, ali sigurno će biti uz tim u Areni i pružiće igračima maksimalnu podršku.

Kakvu podršku publike očekujete?

- Nadam se da će ih biti dosta i da će se napraviti atmosfera kao protiv Australije. Protivnik nije puno atraktivan, ali zbog naše reprezentacije i toga što nas čeka u narednim godinama u Dejvis kupu, nadam se da će doći da nas bodre, a nadamo se da ćemo jednog dana imati i titulu baš u Beogradu.

Kako se igrači osećaju na početku priprema? 

- Svi su zdravi i spremni za meč. Imaćemo jedan trening više od protivnika, a što se podloge tiče, već smo je probali i zaista nam odgovara. Teren je srednje brz, sličan kao na US Openu - rekao je selektor Obradović.

Naš najbolje rangirani teniser, koji će nastupiti u meču sa Uzbekisatnom je Viktor Troicki:

- Mislim da su svi naši igrači kvalitetni i jaki. Janko igra dobro, Zimonjić je prvi na svetu u dublu, tako da nema razloga da nas ne smatraju favoritima. Ko god od nas bude igrao, mislim da treba da ih dobijemo - rekao je Troicki.

Janko Tipsarević je nedavno promenio trenera Hosea Perlasa, sa kojim je sarađivao oko dve godine:

- Nije došlo ni do kakve svađe, već smo se jednostavno razišli. Ne želim da zvučim neskromno, ali mislim da mogu bolje. Rang mi se menjao od 30 i nekog do čak 60-og. Takve rezultate mislim da sam mogao i sam da postignem. Hose je sa poslednja četiri igrača, sa kojima je radio, ostvario dobre rezultate i svi su oni bili u top 10, ali sa mnom jednostavno nije nešto kliknulo. Zato sada idem dalje i nadam se napretku.

Meč Dejvis kupa je ponovo u Areni, da li je to dobro i koliko tebi znači?

- Uz Zimonjića i Vemića ja sam najkonstantniji član reprezentacije. Prvi put sam bio u timu sa 14 godina i skoro da nisam nijedan Dejvis kup preskočio. Napredak u tenisu kod nas je očigledan, pre svega zbog Ane, Jelene, Novaka i Nenada, tako da je i logično da igramo u Areni - rekao je Tipsarević.

Prodaja ulaznica za meč sa Uzbekistanom je počela, a karte se mogu naći na blagajni Beogradske arene, u Bilet servisu, preko sajta Card servisa i na prodajnim mestima Eventima. Cena kompleta, za sva tri dana takmičenja, za sektor 400 iznosi 650 dinara, dok je cena kompleta karata za sve ostale sektore 1.300 dinara.

Teniski savez Srbije je pokrenuo akciju „Pomozi teniserima da krenu u osvajanje Salatare!“ u okviru koje se pozivaju volonteri da od 18. do 20. budu u Areni. Svi koji imaju više od 16 godina mogu da se uključe u akciju, tako što će prvo poslati lične podatke na (ime i prezime i kontak telefon) na mail volonteri.tenis@gmail.com.

Katarina Stojković
14. 9. 2009

Pogledajte još