Kriminolog tvrdi da bi ubica Tijane Jurić postao "srpski Trbosek"

Nikolić, koji je imao iskustva sa ljudima sličnog profila, rekao je da bi Dragan Đurić, da sada nije otkriven, nastavio da ubija periodično dok ne bi postao srpski Džek Trbosek i serijski ubica.
Prema njegovim rečima, ubica devojčice predstavlja jedan od težih oblika sadiste koji se iživljava zbog sopstvenog osećanja nemoći nad slabijim od sebe da bi njihovu patnju od njegovog prisustva doživio kao sopstvenu svemoć.

Nikolić je objasnio da takve osobe dugo potiskuju svoje patološke potrebe za sadističkim iživljavanjem nad nekim, a onda to jednog dana ispliva na površinu.

"Oni vole da se identifikuju sa Bogom, sa nacijom, religijom, nekim poznatim junacima. I ovom ubici, bez obzira što je krupan i spada u kategoriju grizlija, žrtva je bila devojčica od 15 godina"
, rekao je Nikolić za Radio-televiziju Srbije.

On je napomenuo da je ubica prvo povredio devojčicu (kolima) "kao lovac srnu", a onda je strpao u auto, iživljavao se, da bi je na kraju ubio.

"Sve njegove priče, koje neki mediji nekritički prenose, besmislene su samim tim što niko ko je nekog povredio ili ubio autom, ne svlači žrtvu da bi je zatrpao negde u zemlju", dodao je Nikolić.

Komentarišući pojave da devojčice svih uzrasta na svojim Facebook profilima danas stavljaju fotografije Tijane Jurić, Nikolić je to ocenio kao njihov strah, jer se svaka od tih devojčica, sa pravom, vidi kao latentna žrtva.

On je pojasnio da njihov način života doprinosi da budu dostupnije zlostavljačima i kriminalcima, te napomenuo kako devojčice na svojim profilima postavljaju selfije, koji ih čine potencijalnim žrtvama za predatore kao što je Tijanin ubica.

"Uljuljkivali smo se da se to nama ne može desiti"
, dodao je Nikolić.

Petnaestogodišnja Tijana Jurić nestala je 26. jula, a za njom su tragali srpska i mađarska policija, Evropol i Interpol. Zbog sumnje da ju je ubio, uhapšen je Dragan Đurić, mesar iz Surčina, koji je tog dana bio u poseti prijateljima u Bajmoku.

Telo devojčice iskopano je u okolini Sombora nakon što je Đurić priznao gde ju je zakopao.

Izvor: Mondo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.