PRIKOČITE NA VREME: 3 greške koje pravite kad ste pod stresom

1.Preskačete jutarnju kafu
Ako imate osećaj da vam previše kafe napreže nerve, šta je vaš prvi instinkt kad se spremate na važan jutarnji sastanak? Da preskočite kafu? Greška!
Ista je situacija i ako preskočite doručak.
Prema istraživanju sprovedenom na Bristolskom univerzitetu, žene se bolje snalaze u napetim situacijama ako snabdeju organizam kofeinom, ostvaruju bolje rezultate pa čak osećaju i jače samopouzdanje.
Muškarci, naprotiv, lošije funkcionišu pod pritiskom ako su prethodno pili kafu. Za žene, kažu istraživači, preporučuje čak i do tri kafe dnevno u stresnim danima.
U eliminisanju stresa može vam pomoći i biljka koju sigurno imate u kuhinji - saznajte koja!

2. Ulažete maksimum napora
Što vam je važniji neki projekat (poslovni ili lični, nebitno), to se više trudite da iskontrolišete svaki aspekt - svaku reč, svaku misao, svaki postupak. Međutim, baš je to ono najgore što možete da učinite!
Kako ističe dr Sijan Bejlok, kognitivni psiholog sa Univerziteta u Čikagu, izlažemo se opasnosti da napnemo svoju radnu memoriju do maksimuma, a ona će nas tada izneveriti. Jednostavno, nemamo dovoljno procesora da istovremeno obavljamo neki posao i temeljno nadziremo sve njegove aspekte i merimo rezultate.
Pročitajte koje greške vas mogu koštati karijere!

3. Izlažete problem najboljoj prijateljici
Zar nije upravo ćaskanje s drugaricom ono što treba da vas opusti? Ne, kažu istraživači, ističući nalaz da kad prijateljice razlažu neki problem i dugo diskutuju, njihov nivo stresnih hormona raste. Zato nemojte do besvesti analizirati svaki pogrešan pogled, svaku naizgled neprijatnu opasku, jer tada zapravo ponovo doživljavate svaki taj negativan trenutak.
Saznaje 7 proverenih načina pomoću kojih ćete obuzdati stres!
Poštedite i sebe i prijateljicu 100. jubilarnog doživljaja konflikta na poslu, već radije popričajte o tome koje poslovne veštine biste mogle da bolje iskoristite. Ili posetite web sajtove koji će vas opustiti za dva minuta!

Izvor: Sensa

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.