Beko: Spreman sam da preuzmem Železnice Srbije, stojim premijeru na raspolaganju

- Uslovi Vučića su bili da ti bude pun angažman, dakle sedenje u preduzeću puno radno vreme, a ne neka savetodavna uloga. Što se tiče mog rada i plate, u jednom periodu ću raditi pro bono. Posle ćemo napraviti presek i videti da li treba neko drugi da dođe - rekao je Beko na konferenciji za štampu, koju je sazvao povodom spekulacija da će on biti novi direktor Železnica Srbije.

- Spreman sam da preuzmem Železnice, ali to će biti odluka Aleksandra Vučića i resornog ministarstva - rekao je Beko.

Tu ponudu je, kaže, prihvatio i od tada se sa premijerom čuo samo jedanput.

- Rekao sam da neću da statiram i prihvatio sam da radim pod njegovim uslovima - naveo je Beko istakavši da nije u prijateljskim odnosima "ni sa premijerom Vučićem, ni sa predsednikom Tomislavom Nikolićem".

Jer, dodao je, da smo prijatelji sigurno je da bi mi bila ponudjena neka manje odgovorna pozicija, u nekom upravnom ili nadzornom odboru, na primer, a kao primer je naveo NIS.

- Ne bih oročavao odluku zbog svega što se dešavalo proteklih dana. Dosta se zakuvalo, i ovo što se juče desilo u Železnicama. Ministarku (Zoranu Mihajlović)
"Neću da budem posmatrač"

Beko je dodao da su postojali ljudi koji su bili spremni da se uključe u rukovođenje Železnicama Srbije, kroz nadzorne organe, ali da to nije hteo Aleksandar Vučić.

- Onda me je pitao (premijer Vučić) da li sam spreman da preuzmem Železnice Srbije. I ja sam rekao da, jer neću da budem posmatrač - kaže Beko, i dodaje da se od tada čuo samo jednom sa premijerom.

Ne bih oročavao odluku zbog svega što se dešavalo proteklih dana. Dosta se zakuvalo, i ovo što se juče desilo u Železnicama. Ministarku (Zoranu Mihajlović) ne poznajem i bih komentarisao izjave i stavove. Verujem da će predlog biti razmatran u narednom periodu - rekao je Beko novinarima.

On je dodao da svakako za vikend odlazi na odmor, koji će provesti sa porodicom.

Dodao je da neće prihvatiti poziv ako se Mihajlovićeva ne slaže, i da "ako nije njen kandidat, to treba javno da kaže.

Premijer Srbije je početkom jula ponudio najuspešnijim biznismenima da preuzmu rukovodjenje nekim od velikih javnih sistema koji loše posluju.

Vlada Srbije i odbor direktora JP „Železnica Srbije“ svojim odlukama napravili su potpunu konfuziju u JP „Železnicama Srbije“.

U razmaku od samo nekoliko sati, odbor „Železnica“ je imenovao Svetozara Ćapina za generalnog direktora tog preduzeća, a zatim istu tu odluku opozvao. U oba slučaja Odbor se pozvao na preporuku Ministarstva, ali bez objašnjenja i obrazloženja.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.