Otvaranje izložbe fotografija Predraga Todorovića “DŽEZ SA JUGA”

0

U saradnji sa Nišville Jazz Festivalom nastala je putujuća izložba “DŽEZ SA JUGA“ koja stiže u Kulturni centar Beograda iz Kragujevca. Izložba će biti otvorena od 8. do 12. avgusta.

Dvadeset i dve crno bele fotografije predstavljaju svetske velikane džez muzike koji su nastupili na prošlogodišnjem izdanju Nišville-a. Izložbu će otvoriti Dragan Pavlović, docent na Fakultetu za medije i komunikacije.

Predrag Todorović je student mastera fotografije na Fakultetu za Medije i komunikacije. Posle nekoliko grupnih izložbi, ovo mu je prvo samostalno izlaganje.

Pored otvaranja izložbe, održaće se i press konferencija kojom najavljujemo početak festivala, kao i koncert mladog niškog ritam & bluz sastava The Jam Station. Mnogočlana postava sa juga Srbije na atraktivan način, pravim zvučnim bogatstvom, spaja bluz i džez standarde u pitku formu, prilagođenu nastupima na ulicama i trgovima. Usvirani i raspevani, obogaćeni atraktivnom duvačkom sekcijom, The Jam Station sobom nose jedinstveni duh mitske reke Misisipi, čiji talasi zapljuskuju beskrajnu američku preriju, od vetrovitog Čikaga, preko Memfisa, do Nju Orleansa kao prestonice moderne urbane muzike.

www.kcb.org.rs

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.