Vučić: Ugovor sa Etihadom će biti objavljen sledeće nedelje

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će sledeće nedelje biti objavljen ugovor sa Etihadom, a da će s Fiatom morati da razgovara o objavljivanju njihovog ugovora.

On je naglasio da se oni koji traže objavljivanje takvih ugovora sigurno neće radovati.

"Ja se ne bih radovao objavljivanju tajnih ugovora da sam na mestu onih koji tobože na tome instistiraju", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kada će biti objavljeni "tajni ugovori".

Njega to, rekao je, podseća na priču o lopovu koji misli da su svi drugi lopovi, dodajući da on ništa ne krije, da je ugovor sa Etihadom čist kao sunce, jer "niko tu nije strpao pare u svoj džep niti je opljačkao zemlju", te da će biti pokazan crno na belo.

Premijer je istakao da će se nakon objavljivanja takvih ugovora videti ko je zemlju pljačkao a ko radi pošteno i dodao da su i neki drugi ugovori problematični, između ostalih, o prodaji Beopetrola Lukoilu i neki drugi koji se tiči izgradnje autoputeva.

Vučić je i će 10. septembra otputovati u Peking i da se nada da će tamo biti potpisano više značajnih ugovora između Srbije i Kine.

"Razgovarao sam sa ambasadorom Kine u Srbiji da za ovu posetu spremimo nekoliko važnih ugovora na osnovu kojih bi Srbija, u infrastrukturnom smislu, trebalo da bude još jača, moćnija i važnija", rekao je Vučić.

Premijer je poručio i da će mnogi u Srbiji biti iznenađeni značajem ugovora koji će biti potpisani u Pekingu.

Vučić  je rekao da bi Srbija uvođenjem sankcija Rusiji izgubila najmanje milijardu evra i da zemlja vodi odgovornu politiku.

Vučić je rekao da bi uvođenjem sankcija Rusiji "propao posao" voćarima, povrtarima, mlekarima i da bi Srbija izgubila najmanje milijardu evra.

"Da ne govorimo o tome da bismo, ako bi nam povećali cenu gasa, mogli da zatvorimo 'butigu'", rekao je Vučić.

Ponovio je da smatra da to što nismo uveli sankcije Rusiji znači odgovornu politiku prema Srbiji, podsetivši da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

"Mislim da smo vodili dobru, ozbiljnu i odgovornu politiku, a kakvi će rezultati biti to ćemo da vidimo", naveo je Vučić.

Izvor: Mondo.rs

Pogledajte još