Novak Đoković počasni građanin Svilajnca?

0

Naš najbolji teniser Novak Đoković još nije odgovorio na inicijativu da bude počasni građanin Svilajnca, izjavio je danas predsednik opštine Predrag Milanović.

“Čekamo pisani pristanak Đokovića i Skupština opštine će doneti odluku da on bude počasni građanin Svilajnca”, rekao je Milanović.
Inicijativu da Đoković bude počasni građanin Svilajnca, dao je sam Milanović pre mesec dana, posle potpisivanja ugovora sa Fondacijom “Novak Đoković” o obnovi i opremanju vrtića “Dečija radost” u Svilajncu, koji je potpuno stradao u poplavi 16.maja.
Reč je o iznosu od 17.000.000 dinara namenjenih obnovi dva objekta, a treći će se obnoviti uz pomoć sredstava Fonda B 92 i opštine.
Milanović je, juče izjavio da su, “sa današnjim danom obezbeđena kompletna sredstva za obnovu vrtića u iznosu od oko 700.000 evra”.
Povelja “Počasnog građanina” dodeljuje se na svečanoj sednici Skupstine opštine povodom Dana opštine i najveće je priznanje pojedincu ili ustanovi, zaslužim za razvoj opštine, koje dodeljuje opština Svilajnac.

Izvor: Alo

Foto: AP Photo Pavel Golovkin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.