Ubici Tijane Jurić određen pritvor

Saslušanje je trajalo do jedan sat posle ponoći, a pritvor mu je određen po četiri zakonska osnova, rekla je sekretar Višeg suda Jelena Bogovac Zelić.

Sudija za prethodni postupak mu je, na predlog Višeg tužilaštva u Subotici, odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne za teško ubistvo za koje je osumnjičen, zbog okolnosti pod kojima je delo izvršeno kao i zbog uznemirenja javnosti.

Đurić je nakon saslušanja u sudu prebačen u pritvorsku jedinicu okružnog zatvora u Subotici.

Đurić se tereti za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 30 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen u noći između srede i četvrtka, a u policiji je priznao da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.

Prema podacima koje je juče saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Đurić je prvo žrtvu udario svojim vozilom, a nakon što je počela da traži pomoć, uhvatio je za vrat, udarao, a potom ubacio u automobil, gde je sa nje skinuo odeću, a zatim je ubio i zakopao na desetak kilometara od Sombora.

Obdukcija će, prema njegovim rečima, pokazati da li je žrtva silovana.

Đurić je nakon hapšenja pokazao odsustvo bilo kakvog kajanja i ljudskog ponašanja, a tek pošto nije prošao na poligrafskom testiranju, priznao je da je počinio zločin.

Ubica je, inače, zaposlen kao mesar u Surčinu, visok je blizu dva metra i težak više od sto kilograma.

Istragu protiv njega sprovešće Više javno tužilaštvo u Subotici jer je krivično delo za koje se tereti izvršeno na teritoriji tog tužilaštva, odnosno suda.

Tijana Jurić je nestala 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici, a odmah posle nestanka u potragu su se, pored srpske, uključili mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

Izvor: Blic

Pogledajte još