Tijaninog ubicu čuvaju od linča u zatvoru!

Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina koji je mučki ubio Tijanu Jurić (15) smešten je u posebnu ćeliju Okružnog zatvora u Subotici kako ga ne bi linčovali drugi zatvorenici.

- Đuriću je pojačano obezbeđenje, a hrana mu se dostavlja u ćeliju. Takođe, u šetnju će da bude izvođen posebno kako ga neko ne bi napao u zatvorskom krugu. U zatvoru trenutno ima slobodnih mesta, tako da će Đurić verovatno do kraja sudskog postupka biti sam u ćeliji – kaže za Alo izvor blizak istrazi.

Đurić je preksinoć saslušavan više sati u Višem tužilaštvu u Subotici, gde je takođe priznao zločin, nakon čega je saslušan i kod Biljane Stoparić, sudije Višeg suda u Subotici, koja je usvojila predlog tužioca i odredila mu pritov od 30 dana. On je nakon toga smešten u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Subotici.

S obzirom da je rekao da nema novca za angažovanje advoakata, dodeljen mu je branilac po službenoj dužnosti, a troškovi odbrane će biti plaćeni iz državnog budžeta. Od srede ga brani subotički advokat Dragan Mileusnić, koji je izjavio da nije tražio da zastupa Đurića, već da mu je sud dodelio po službenoj dužnosti.

- U ovom trenutku ne mogu reći ništa što je vezano za saslušanje osumnjičenog Đurića. Nemam njegovo ovlašćenje, a to ne smem da činim na svoju ruku. Profesionalno obavljam svoj posao i tako ću raditi i sada – rekao je advokat i dodao:

- Ne smem da dajem izjave dok traje istražni postupak. Mogu samo da kažem da sam bio prisutan dok je Đurić davao iskaz kod tužioca i sudije za prethodni postupak – istakao je Mileusnić za ove novine.

Na pitanje kako se oseća kao branilac trenutno najomraženije ličnosti u Srbiji, ljubazno je rekao da ne može da odgovori ni na to pitanje jer profesionalno radi svoj posao.

Đurićev advokat je izjavio da se istraga nastavlja i da će biti saslušani svedoci i izvedeni brojni dokazi, kao i da će Đurić biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.

telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.