Pobunili se lekari, ne žele direktora optuženog za mobing!

Profesor Dragan Delić prekjuče je smenjen sa mesta direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS.

Ipak, izbor Pelemiša je izazvao veliko negodovanje među zaposlenima u klinici.

"Doktor Pelemiš je neodgovarajuće rešenje. On je ovu kuću vodio u dva mandata, i mogu reći da je to najgori period našeg rada. Njegov manir je maltretiranje lekara i narušavanje odnosa u kolektivu, zbog čega ga je kolega, docent Jovan Ranin, i tužio za mobing. Da nije opšteg straha u kom su lekari živeli u devet godina Pelemiševog direktorovanja, tužbi bi bilo i više"
, kaže Jasmina Simonović Babić u ime kolektiva.

Ona dodaje da su sa nesavesnim radom Mijomira Pelemiša i ranije upoznavali javnost, direktora Ristića, kao i državni vrh, kojima su i ovoga puta poslali pismo u kojem protestuju zbog postavljanja Pelemiša.

Ipak, po njenim rečima, pritisci za Pelemišev povratak na direktorsku funkciju su urodili plodom.

"Dragan Delić je odlično obavljao posao direktora prethodnih godina, ali ako je morao da ode, svakako nije zaslužio da ga Pelemiš nasledi", kaže lekarka.

Jasmina Simonović Babić kaže i da će povodom imenovanja novog direktora imati sastanak s direktorom KCS Ristićem. Sastanak je zakazan za ponedeljak u 9 sati.

"Obojicu kolega izuzetno cenim što se tiče stručnog dela. Dragan Delić je izabran za direktora Lekarske komore Srbije, pa zato više nije mogao da obavlja i ovu funkciju. Što se tiče Pelemiša, nikada nisam čuo da se zaposleni žale na njega niti je bio kažnjen discpilinskom merom"
, rekao je direktor KCS Miljko Ristić.

Izvor: Blic

Pogledajte još