Predsednik Lacija u sukobu sa Udruženjem fudbalera

BEOGRAD, 15. septembra 2009. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Lacio Klaudio Lotito javno je kritikovao italijansko udruženje fudbalera (AIC) koje je u ponedeljak saopštilo da rimski klub narušava dostojanstvo fudbalera Gorana Pandeva.

Pandev već mesec dana ne trenira sa prvi timom, pošto je prethodno ušao u sukob sa upravom Lacija oko novog ugovora. 

AIC je u utorak saopštio da se u sličnoj situaciji u Laciju nalaze i Kristijan Ledezma, Kristijan Manfredini, Rikardo Beneto i Tomazo Berni.

"Ovi igrači su primorani da treniraju u neregularnim uslovima i klub ne poštuje njihovo dostojanstvo. Nadamo se da će se situacija što pre vratiti u normalu", istakao je AIC u saopštenju.

Lotito je samo nekoliko sati kasnije demantovao navode AIC-a. "Igrači normalno treniraju, a to smo nedavno dokazali i pravnim sredstvima. Apsolutno je netačno da je klub vršio pritisak na Pandeva da potpiše novi ugovor, jer je on javno rekao da želi da bude prodat. 

Mi smo uradili sve da mu pronađemo novu sredinu. Rekao je da ne želi više da igra za Lacio jer nema motivaciju", objasnio je Lotito. 

Prema nezvaničnim informacijama italijanskih medija, predstavnici Lacija i Pandev počeli su da razgovaraju o sporazumnom raskidu ugovora.

Kao mogući novi klub Pandeva pominje se Inter, u kojem je makedonski fudbaler i počeo svoju karijeru u Italiji.

Pandev je u Lacio došao 2004. godine, a do sada je za "nebesko plave" odigrao 159 utakmica i postigao 48 golova.

Pogledajte još