OPASNA VOŽNJA: Poludeli semafori u blokovima na Novom Beogradu!

Ovako je bilo u nedelju, scene su svakodnevne, desetine hiljada ljudi se bespotrebno maltretira
Kuća bez domaćina!

Vožnja po novobeogradskim blokovima, počev od 44, 45, 70, sve do 70a, kao i u blokovima 61, 62, 63 i 64 postala je bukvalno opasna po život! Naime, stotinak hiljada žitelja pomenutih naselja svakog meseca se suočava sa saobraćajnim haosom zbog potpune neodgovornosti nadležnih.

U Ulici Jurija Gagarina, pri redovnom režimu, na snazi je "zeleni talas"! Međutim, s vremena na vreme u ulici nestane struje pa se semafori poremete. A nadležni, kao da stižu iz druge države, pa im u proseku treba najmanje dve nedelje da stignu na lice mesta i poprave semafore. A do tada "žurka" u saobraćaju...Ogromne kolone vozila, potpuni kolaps, nervoza... I sve tako do dolaska ekipe nadležnih, a onda do prvog nestanka struje i tako ukrug...

Situacija je, međutim, sada daleko opasnija. U Ulici Jurija Gagarina na snazi je "crveni talas", što dovodi do svakodnevnog haosa. Ipak, mnogo je veći problem između blokova 62 i 63, gde je semafor potpuno pokvaren. Dešava se da crveno svetlo po deset minuta, ali mnogo je opasnije to da se dešava da je na oba pravca upaljeno zeleno svetlo! Dakle svi vozači idu na zeleno, i najčešće ne gledaju u stranu, što može rezultovati opasnim udesom! Pravim čudom nije bilo teže nesreće, mada su opasne situacije ovde svakodnevne.

Izvor: Kurir

Pogledajte još