Za utorak, 16. septembar 2009.

BEOGRAD, 16. septembra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova danas su posvećene subvencionisanim kreditima za kupovinu novih stanova i osobama odgovornim za hapšenje četničkog generala Dragoljuba Draže Mihajlovića.

ALO - Pod naslovom "Krkobabić zapošljava 40 ljudi!", list piše da PIO fond prima nove ljude. "SEKA svakog Srbina košta 500 evra", o svetskoj ekonomskoj krizi.

BLIC - "Oni su zarobili đenerala Dražu", izveštaj je o spisku ljudi koji su uhaspili četničkog vođu, a "Kvadrat stana za 10 do 20 odsto ispod tržišne cene", izjava je ministra za prostorno planiranje Olivera Dulića. O ceni prisustva oca na porođaju list piše pod naslovom "Prisustvo porođaju ocu deteta naplatili 17.700 dinara".

BORBA - O sukobu direktora Radiotelevizije Srbije Aleksandra Tijanića i Komiteta pravnika za ljudska prava JUKOM - "Tijanićeve izjave pod sudskom zaštitom, JUKOM tvrdi da je sud zabranio i samo sećanje na njegov nemoral". "Korupsija je srpski kancer", za list govori direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković.

VEČERNJE NOVOSTI - O novosagrađenim stanovima list piše pod naslovom "Spremno 4.000 stanova!", a o oslobađanju bivše predsednice Republike Srpske Biljane Plavšić - "Biljana dočekala slobodu". "Žarko neće u Srbiji", o glumcu Žarku Lauševiću.

GLAS JAVNOSTI - O podmetanju požara Srbinu u Osjeku pod naslovom "Poručuju mi da se selim". "Obračun ministara", o polemici između ministara policije i kulture Ivice dačića i Nebojše Bradića na tribini NUNS-a.

DANAS - Sadržaj protokola o policijskoj saradnji list prenosi pod naslovom "Prekogranična saradnja Euleksa i MUP-a Srbije", a dok je otvaranju 43. Bitefa list posvećen naslov "Pozorište kao otkucaji srca". Agencijama za obezbeđenje škola posvećen je naslov "Roditelji nerado plaćaju".

KURIR - "Udar na Kurir", o poreskoj kontroli koja je juče sprovedena u tom listu. "Bilja na slobodi", o oslobađanju haške osuđenice Biljane Plavšić.

POLITIKA - O otkazima u državnoj upravi list piše pod naslovom "Otkazi samo za činovnike i zdravstvo", a o četničkom generalu - "Otkriveno ko je uhapsio Dražu Mihajlovića". Izjava ministra za infrastrukturu naslovljena je "Mrkonjić: Država je za Boing".

PREŠ - O poseti predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović Australiji list piše pod naslovom "Zašto je plaćamo?", a o odluci Haškog tribunala - "Plavšićeva na slobodi". Najavu gej parade list objavljuje pod naslovom "Gej bomba u Beogradu".

PRIVREDNI PREGLED - "Akcionarstvo spas za javne firme", piše list. O inflaciji govori guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić - "Inflacija će biti osam, plus-minus dva odsto.

Pogledajte još