"Ukleti" voz: Iskočio iz šina, vraćen na kolosek, pa udario čoveka na mostu (VIDEO)

Ovo je potvrdio Ranko Vukobrat iz Železnice Srbije. On je dodao da je čovek kojeg je voz udario preživeo i da je hospitalizovan u Urgentnom centru. Kako kaže, utvrđeno je da je taj čovek bio pod dejstvom alkohola, a istaga će dokazati tačne uzroke nesreće. Ovo je zaustavilo saobraćaj na ovom

Podsetimo , lokomotiva međunarodnog voza, koji je iz Beograda saobraćao za Budimpeštu, u nedelju uveče oko 23 sata iskliznula je sa pruge na ulasku u železničku stanicu Čortanovci, a u tom incidentu srećom , nije bilo povređenih, saopštile su Železnice Srbije.

Lokomotiva je iskliznula sa tri svoje osovine, a nijedan od četiri vagona u sastavu tog voza nije iskliznuo. Putnici su drugom železničkom kompozicijom nastavili putovanje ka Subotici.

"Ne možemo da kažemo šta se tačno dogodio . Ovo je jedan specifičan slučaj. Naime, na skretnici bi trebalo da ostanu tragovi iskliznuća, ali ovoga puta to nije bio slučaj. Takođe, utvrđeno je i da nije došlo do loma neke od osovina voza. Vratiti lokomotivu od 80 tona na šine je veoma težak posao. U tim prilikama gotovo uvek dođe do oštećenja koloseka. Obično taj posao traje od četiri do šest sati, a u ovom slučaju za vraćanje lokomotive na kolosek trebalo nam je oko 19 sati"
, kaže Vukobrat.

Dodaje da će se nakon veštačenja znati uzrok iskliznća voza.

Izvor: RTV

Pogledajte još