SEKS KAO LEK: 4 zdravstvena razloga zbog kojih ne smete da apstinirate

1. Seks čuva srce

Istina je da razmena nežnosti ubrzava puls, ali isto tako čini da vaše srce radi kao “švajcarski sat”. Osim toga, tokom seksa gubite kalorije i mršavite – najčešće oko struka – što je sjajna prevencija protiv srčanog udara. Poslednja istraživanja pokazala su da osoba koja ima masne naslage na stomaku ima veći rizik od infarkta od osobe koja nema “šlauf”.

2. Lice će vam blistati, koža se oporaviti

Estrogen dostiže visok nivo tokom seksa, što se može odraziti i na vašem licu. Kada vam kažu – “pa ti blistaš”, znajte da je seks “krivac” za to. Ukoliko imate problema sa aknama, probajte da budete aktivniji u krevetu. Lice će početi da se čisti “samo od sebe”.

3. Lek protiv glavobolje

Naučno je dokazano da je seks sjajan lek protiv glavobolje, a posebno protiv migrenoznih napada (ukoliko nemate partnera, i masturbacija će biti dobra zamena za izostanak migrene). Zbog lučenja hormona koji se oslobađaju tokom seksa, vi ste srećniji, a samim tim i bol je manja.

Ne apstinirajte! Evo kako je nedostatak seksa uticao na jednu ženu!

4. Jača kosti

Istina je da će, kako vreme bude odmicalo, vaše kosti gubiti na gustini, a rešenje za jačanje kostiju je tu - seks, seks i mnogo seksa. Naime, kosti ostaju guste i čvrste posle većih fizičkih napora, pa zato, uz trčanje i vežbe snage, pridodajte i vođenje ljubavi – makar dva puta sedmično!

Najluđi seksualni eksperimenti koji su promenili istoriju!

Izvor: TOI/nadlanu

Pogledajte još