fbpx

HAOS: Ubica Tijane Jurić traži da ga puste na slobodu?!

Viši sud u Subotici odbio je danas žalbu zbog određivanja pritvora branioca Dragana Ðurića (34), osumnjičenog za ubistvo Tijane Jurić (15) iz Bajmoka, tako da Ðurić ostaje u pritvoru do naredne odluke suda.

Vanpretresno krivično veće tog suda donelo je rešenje kojim je odbijena žalba Ðurićevog branioca na rešenje sudije za prethodni postupak kojim mu je u subotu ujutru određen pritvor.

Ðuriću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne za teško ubistvo za koje je osumnjičen, zbog okolnosti pod kojima je delo izvršeno kao i zbog uznemirenja javnosti.

U Višem javnom tužilaštvu u Subotici protiv Ðurića se vodi istraga zbog krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom silovanje i preti mu kazna do 40 godina zatvora.

On je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta. Priznao da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu. Tijana Jurić je nestala 26. jula posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra “Rata” u Bajmoku.

Odmah posle nestanka u potragu su se, pored srpske, bili uključili mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.