Smrti poznatih koje su poslednjih godina šokirale svet

Holivud i svet ostali su juče u šoku zbog vesti da je poznati holivudski glumac i oskarovac Robin Vilijams pronađen mrtav u svom domu i da je njegova iznenada smrt najverovatnije samoubistvo.

Vilijams, koji će ostati upamćen po ulogama u filmovima "Dobri Vil Hanting", "Društvo mrtvih pesnika", "Kralj ribara", "Gospođa Dautfajer" kao glas duha iz lampe u animiranom "Aladinu" patio je od depresije, godinama se borio sa alkoholizmom, a početkom jula prijavio se na rehabilitaciju.

Osim Vilijamsa, svet su poslednjih godina iznenada napustile i druge poznate i talentovane zvezde poput oskarovca Filipa Sejmura Hofmana koji je u februaru 2014. pronađen u svom domu sa iglom u ruci.

Toni Soprano, popularni glumac Džejms Gandolfini, iznenada je preminuo u junu 2013. na odmoru u Italiji od srčanog udara, šokiravši tako svet i kolege koji su ga nazivali "nežnim džinom" i "žestokim glumcem, nežnom dušom i duhovitim čovekom".

Režiser Toni Skot, najpoznatiji po filmu "Top gan" ubio se 2012. godine skočivši sa mosta u San Pedru. Razlog samoubistva nije poznat a izveštaje da je brat Ridlija Skota bolovao od tumora na mozgu i da je to bio razlog samoubistva demantovala je porodica.

Francuska dizajnerka i nekadašnja manekenka Lvren Skot, ljubavnica Mika Džegera, obesila se u svom stanu na Menhetnu a razlog samoubistva još uvek nije poznat.

Američka pevačica, glumica i manekenka Vitni Hjuston pronađena je mrtva u februaru 2012. u hotelskoj sobi na Beverli Hilsu a uzrok smrti je slučajno davljenje u kadi. Autopsijom je utvrđeno da je dugogodišnja zavisnost u kombinaciji sa bolesnim srcem doprinela njenoj smrti.

Britanska pevačica, petostruka dobitnica Gremija Ejmi Vajnhaus umrla je od trovanja alkoholom 2011. godine i tako se pridružila žalosnom "Klubu 27" muzičara koji su umrli sa toliko godina (Džim Morison, Dženis Džoplin, Džimi Hendriks...).

Američki pevač i muzičar Kurt Kobejn, lider benda Nirvana, ubio se pucnjem iz sačmare 1994. godine. Nešto pre smrti, Kobejn je otišao na rehabilitaciju kako bi se izborio sa zavisnošću od droge ali i suicidalnim tendencijama o kojima je njegova supruga Kortni Lav više puta otvoreno govorila.

Izvor: Novosti

Pogledajte još