U "golfu" ubice pronađena krv Tijane Jurić

Vozilo osumnjičenog ubice Dragana Đurića, posle njegovog hapšenja u Surčinu, prebačeno je u beogradsku policiju a zatim na veštačenje u Nacionalni kriminalistički centar.

"Tragovi krvi u vozilu su bili vidljivi golim okom. Đurić nije ni pokušao da ih ukloni, iako je uhapšen 12 dan posle zločina", kažu izvor iz istrage.

On navodi i da je otkriveno da Đurić nije, kako je prvo tvrdio, Tijanu Jurić (15) udario vozilom. Ubica je prošao pored nje, zatim nekoliko metara dalje okrenuo vozilo, vratio se i izašao.

Jelena Bogovac Zelić, sekretar Višeg suda u Subotici, navodi da je juče vanpretresno krivično veće tog suda odbilo žalbu Đurićevog advokata o pritvoru.

Tijana je nestala 26. jula posle ponoći, kod Sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Ubica iz Surčina je njeno telo zakopao na deponiji u okolini Sombora. Uhapšen je u noći između 6. i 7. avgusta, kada je priznao da je počinio zločin i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.

Đuriću je u subotu određen pritvor. U Višem tužilaštvu u Subotici je pod istragom zbog teškog ubistva i silovanja, i preti mu kazna do 40 godina zatvora.

Izvor: Blic

Pogledajte još