Postanite majstor seksa – naučite kako da je UVEK zadovoljite!

1. Žena može da doživi samo vaginalni orgazam

Činjenica: Tek svaka treća žena može da doživi orgazam putem vaginalnog odnosa. Ipak, većini je potrebno i uključivanje dodatnih aktivnosti (stimulacija klitorisa, ručno ili uz pomoć vibratora). Ali, to ne znači da je žena mentalno ili emotivno nezrela.

2. Ako teško dostiže orgazam, to znači da nešto nije u redu s njom

Činjenica: Žena koja je doživljavala orgazam u prošlosti, ali je sada za nju to “nemoguća misija”, verovatno se suočava sa nekim zdravstvenim problemom. Takođe, moguće je da zbog pritiska kom je izložena na poslu ili u porodici nije spremna da se opusti da bi postigla seksualnu eksploziju.

Seks kao lek: 4 razloga zašto ne biste trebali da apstinirate

3. Petominutna stimulacija G-tačke sigurno dovodi do vrhunca

Činjenica: Ima mnogo načina na koje žena može da dostigne vrhunac. Ali, na partnerima je da se dobro upoznaju, spoznaju šta je to što im odgovara u toku seksa, kako bi orgazam bio izvesniji. Na ženi je, uostalom, da komunicira s partnerom i navodi ga na pravu stranu.

4. Nasleđe i geni imaju uticaj na ženski orgazam

Činjenica: Nije u potpunosti tačno. Istina je da nasleđe može imati blagi uticaj na dostizanje vrhunca, ali to je slučaj samo kod trećine ženske populacije.

5. Neke žene jednostavno nisu sposobne da dožive orgazam

Činjenica: Oko 10 odsto žena ima tu nesreću da ne može da doživi orgazam tokom seksualnog čina. Ta nesposobnost je poznata kao “neorgazmija”. Može biti primarna i sekundarna. Primarna znači da žena nikada nije bila sposobna da doživi orgazam, i to ni na koji način. Sekundarna neorgazmija znači da žena može da doživi orgazam, ali ne tokom same penetracije, već samo za vreme predigre...

9 stvari koje niste znali o erekciji

Izvor: TOI/nadlanu

Pogledajte još