Reditelj "Braće Blum" na beogradskoj premijeri

Američki reditelj Rajan Džonson prisustovati beogradskoj premijeri filma "Braća Blum“ koja je zakazana za sredu, 23. septembar, od 21.00 u bioskopu multipleksu "Kolosej"

Film "Braća Blum" (The Brothers Bloom) sa Edrijenom Brodijem, Rejčel Vajs, Markom Rufalom i Rinko Kikuči u glavnim ulogama sniman je velikim delom u Beogradu i okolonom području, kao i u Crnoj Gori. Ovo avantura/komedija predstavlja prvo strano filmsko ostvarenje koje je posle mnogo godina snimano kod nas. U filmu učestvuje i brojna domaća filmska ekipa, a manje uloge dobili su i Josif Tatić, Dubravko Jovanović, Branka Pujić, Ana Sofrenović i Mira Banjac. "Braća Blum" su snimljena kod nas u saradnji sa domaćom kompanijom "Work in Progress".
Premijeru filma "Braća Blum" i dolazak Rajana Džonsona u Beograd podržao je Projekat  USAID za razvoj konkurentnosti Srbije koji od oktobra 2007. radi sa sektorom filma i produkcije. Projekat, u saradnji sa srpskim producentskim kompanijama, promoviše prednosti Srbije kao destinacije za strane produkcije. U saradnji sa filmskom industrijom, USAID je pokrenuo promotivnu kampanju “Film in Serbia” kao i sajt www.filminserbia.com i podržao je osnivanje Srpske filmske asocijacije koja radi na privlačenju inostranih produkcija u našu zemlju. 
Kako se navodi u saopštenju, ovaj "projekat je podržao i promociju srpskih producentskih kompanija na mnogim specijalizovanim sajmovima uključujući i Producentsku mrežu u Kanu, Američki sajam filmskih lokacija, Sigraf festival u Los Anđelesu i mnoge druge koji su do sada rezultirali u ugovorima od 13.5 miliona dolara"
Više o prethodnim aktivnostima projekta "Film in Serbia" saznajte ovde

K.M.

Pogledajte još