Ministar Stefanović tvrdi: Steže se obruč oko ubice Jovanovića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u sredu da ima pomaka u istrazi pogibije Luke Jovanovića (21), koga je pre dve nedelje udario automobil "mini-moris" na Brankovom mostu.

"Zajedno sa svim timovima policije, ljudima saobraćajne i granične policije, stežemo obruč, i ja sam uveren da ćemo uskoro imati ubicu", rekao je Stefanović .

On je kazao da je na osnovu delova vozila pronadjenih na licu mesta utvrdjeno da je ono proizvedeno izmedju novembra ili decembra 2012. i januara 2013. godine, i da su te informacije prosledjene zastupnicima za tu vrstu automobila.

Snimci bezbednosnih kamera poslati su, uz pomoć ambasadora SAD Majkla Kirbija, američkom Federalnom istražnom birou (FBI), koji će pokušati da ih "očisti", dodao je ministar.

On je pokazao fotografije koje su napravljene prilikom rekonstrukcije nesreće i rekao da su kamere snimile "mini-moris" na više lokacija, i da je poznato gde je automobil bio i pre nesreće.

"Baš kao što smo pronašli ubicu Tijane Jurić, pronaćićemo i Lukinog ubicu, pronaćićemo osobu koja je vozila to vozilo"
, rekao je Stefanović.

Ministar policije je naglasio da pojedinci koji šire glasine da policija nekog štiti zloupotrebljavaju bol porodice Luke Jovanovića.

Izvor: Beta

Pogledajte još