Veron: Argentina će možda propustiti SP 2010. godine

BUENOS AJRES, 16. septembra 2009. (Beta-AP) - Fudbalski reprezentativac Argentine Huan Sebastijan Veron rekao je da će ta ekipa možda propustiti takmičenje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, prvi put od 1970. godine.

"To bi moglo da se desi. Sve je moguće... Nismo u najboljoj situaciji, ali sve i dalje zavisi od nas", rekao je Veron.

Argentina je doživela tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine i nalazi se na petom mestu u Južnoameričkoj kvalifikacionoj grupi sa 22 boda.

Petostruki svetski šampion Brazil je prvi u grupi sa 33 boda i već je obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo, kao i selekcija Paragvaja koja ima tri boda manje. Reprezentacija Čilea je na trećem mestu sa 27, dok je Ekvador sakupio 23 boda.

Prve četiri ekipe plasiraće se direktno na Mundijal u Južnoj Africi dok će petoplasirana ekipa igrati baraž sa četvrtim timom iz kvalifikacione grupe Severne i Centralne Amerike i Kariba.

Veron je prvi fudbaler koji je javno rekao da u timu selektora Dijega Maradone postoje problemi.

"U timu su sjajni igrači, ali selektor nije uspeo da od nas napravi
složnu celinu", rekao je on.

Veron je objasnio i zašto Lionel Mesi, koji se smatra jednim od najboljih fudbalera sveta, odlično igra za svoj klub Barselonu, a malo pruža u reprezentaciji.

"Barselona igra drugačijim stilom. Njihovi fudbaleri brzo dodaju loptu i brže se kreću, a u reprezentaciji svi čekamo da Leo sam pređe pet igrača i postigne pogodak", dodao je on.

Do kraja kvalifikacija Argentini su ostale utakmice protiv Perua na svom terenu 10. oktobra i tri dana kasnije protiv Urugvaja na gostovanju.

"Najvažnije je da se utvrdi udgovornost i igrača i većine trenera. Ipak se nadam da možemo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo 2010. godine", rekao je Veron.

Pogledajte još