Bio uplašen za bezbednost? Policajac ubio psića od dva kilograma pred vlasnikom

Policajac je, navodno, bio uplašen za svoju bezbednost.

Komšije su incident prijavile, jer smatraju da kućni ljubimac Saša, težak svega dva kilograma, nije mogao ugroziti policajca u obavljanju posla, ali je iz Policijske uprave u Užicu stiglo objašnjenje da je upotreba oružja bila - opravdana.

"Postojala je opasnost da pas ujede policajca, jer imamo saznanje da je pas već napao jednog čoveka", kažu u užičkoj PU, a meštani tvrde da je takvu izjavu dao jedan rođak, sa kojim je vlasnik psa u svađi.

"Jedan meštanin je prijavljen policiji da je seoskim putem, navodno, vozio traktor velikom brzinom. Policajac je ušao u dvorište ovog čoveka, video psa udaljenog tridesetak metara kako laje i trči prema njemu. Dok je vlasnik vikao na kuče i trčao iza njega, policajac je izvadio pištolj, i u njihovom pravcu ispalio dva hica... Reč je o malom, bezopasnom crno-belom mešancu, koji je bio vakcinisan. Ako je policajac zaista bio toliko uplašen, mogao je da izađe iz dvorišta, da psa otera nogom... Ovako, Saša je tri sata ležao u lokvi krvi na pragu kuće, a onda izdahnuo"
, ogorčen je Rade Ćebić iz Godečeva.

Izvor: pressonline

Pogledajte još