HAOS U HRVATSKOJ: Vetar čupao stabla, grom zapalio kuću

Naime, za vreme jakog nevremena grom je udario u kuću i izazvao požar u potkrovlju. Vatrogasci su vrlo brzo izašli na teren, ali nisu uspeli da ugase požar koji se proširio na ostatak kuće, objavio je Jutarnji list.

Na karlovačkom području padao je jak grad veličine dva do pet centimetara, vetar je rušio stabla, pa su vatrogasci jurili s intervencije na intervenciju. Palo je više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, a kako se kiša očekuje do kraja dana, preći će i 50 litara, prenosi KAportal.

Nevreme je zahvatilo i Dugu Resu, gde je takođe padao grad.

Portal Zagorje.com javlja da se zbog obilnih kiša veliki deo Zagorja ponovo bori s poplavama, pod vodom su prizemne i podrumske prostorije, odvodni kanali...

Kod Svetog Vida klizište je pomerilo deo lokalnog puta, prekinulo saobraćaj, a vatrogasci su imali brojne intervencije, između ostalog, spašavali su vozača iz potopljenog automobila ispod jednog nadvožnjaka.U toku je i gradnja zečijih nasipa u pojedinim mestima.

Portal E-varaždin je objavio da je na tom području proglašeno redovno stanje odbrane od poplave, na reci Bednji.

U Zagrebu je obilna kiša izazvala zastoje u saobraćaju i saobraćajne udese. Policija je saopštila da su zbog velikih količina vode koja se ispumpava zatvoreni podvožnjaci za putnička vozila.

Kako prenosi agencija Hina, do 12 sati vatrogasci su imali 18 intervencija i to dva gašenja požara i 16 ispumpavanja vode.

Index.hr je objavio da je nevreme sa gradom zahvatilo i Gorski kotar, a meteorolozi su upozorili da bi grad mogao da pada i u ostatku Hrvatske, dok su na Jadranu moguće i "pijavice".

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje na grmljavinsko nevreme za veći deo Hrvatske.

Jutarnji.hr/Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.