Toshiba pokreće akciju za obnovu šuma Nacionalnog parka Tara

U okviru eko akcije pod nazivom „Toshiba ume da zasadi šume”, kompanija će od svakog prenosivog računara i televizora prodatog u Srbiji donirati novac za kupovinu sadnica bora ili smrče, prepoznatljivih i karakterističnih vrsta za NP Tara, po modelu „jedan uređaj - jedna sadnica”.

Jedinstvena eko obeležja na Toshibinim proizvodima ukazivaće potencijalnim kupcima u prodavnicama širom Srbije na priliku da svojim izborom kvalitetnih uređaja istovremeno utiču na budućnost sopstvenog okruženja, ostavljajući trag i vrednu zaostavštinu u oblasti Zaovine Nacionalnog parka Tara, čija je gotovo trećina šuma delimično ili potpuno uništena u požaru pre dve godine.

Svaki kupac Toshiba prenosivog računara ili televizora sa ovim obeležjima postaće praktično i donator jedne nove sadnice Nacionalnom parku Tara, iako ga to neće dodatno koštati.

Akcija „Toshiba ume da posadi šume“ sprovodi se u saradnji sa JP NP Tara i deo je globalnog projekta* Toshiba grupe za umanjivanje posledica globalnog zagrevanja i očuvanja biodiverziteta, u sklopu koga će korporacija do 2025. godine posaditi million i po sadnica širom sveta i na taj način obeležiti 150 godina postojanja.

* Detalje o projektu kompanija Toshiba i NP Tara će predstaviti početkom jeseni.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.