Poznati glumci koji su sebi oduzeli život

Merilin Monro
Kao i kod Vilijamsa, depresija je bila kobna i za najčuveniju glumicu svih vremena. Iako je njena smrt i nakon 52 godina tema raznih teorija zavere, zvanična verzija kaže da je Merilin izvršila samoubistvo kombinacijom alkohola i barbiturata.

Toni Skot
Režiser „Top Gana“ i brat slavnog Ridlija Skota pre dve godine je oduzeo sebi život skokom sa mosta. U njegovom stanu je pronađena je oproštajna poruka, ali njen sadržaj nikada nije objavljen, kao ni razlog zbog kog je počinio samoubistvo.

Filip Sejmor Hofman
Popularni glumac se predozirao narkoticima u svom stanu u februaru ove godine. Pored njegovog tela je pronađen špric.

Hit Ledžer
Zvezda filma „Planina Broukbek“ pronađena je 2008. mrtva u svom stanu. Njujorška policija je izdala saopštenje da je Hit Ledžer umro u 28. godini, najverovatnije od posledica uzimanja narkotika.

Džudi Garland
Legendarna Doroti iz „Alise u zemlji čuda“ pronađena je mrtva u svojoj kući u Londonu. Smrt je opisana kao „slučajno predoziranje antidepresivima i barbituratima“.

Danijel Polok
Australijanac poznat po ulozi skinheda Dejvija u filmu „Romper stomper“, koji je Rasela Kroua vinuo u zvezde, ubio se skokom kroz prozor. On se godinama se borio sa zavisnošću od heroina.

Romi Šnajder
Čuvena glumica pronađena je mrtva u svom stanu u Parizu. Imala je 43 godine, a pretpostavlja se da se ubila smrtonosnim koktelom alkohola i tableta za spavanje.

Jukijo Mišima
Japanski književnik, pesnik, dramaturg, glumac i režiser izvršio je ritualno samoubistvo sepuku. U novembru 1970. je sa grupom istomišljenika pokušao da izvrši državni udar, ali su ga vojnici ismejali, pa je sebi oduzeo život jer je izgubio čast.

Kris Farli
Zvezda „Nindže sa Beverli Hilsa“ 1997. je u svom stanu u Čikagu preminuo od predoziranja mešavinom kokaina i heroina.

Džonatan Brendis
Glumac koji je slavu stekao ulogama u nindža filmovima ubio se sa svega 27 godina. On se obesio u svom stanu.

Robin Vilijams

Supruga nedavno preminulog glumca Robina Vilijamsa izjavila je juče da je njenom mužu, koji je bolovao od depesije, konstatovan početak Parkinsonove bolesti. „Ostao je priseban i bio je hrabar dok se borio protiv depresije, anksioznosti i od rane faze Parkinsonove bolesti, a to nije bio spreman da podeli s javnošću“, navedeno je u saopštenju Suzan Šnajder. Ona je izrazila nadu da će oni kojima je to potrebno „naći snage da potraže neophodnu pomoć“, dok se suočavaju sa sličnim problemima.

Alo/Nadlanu

Pogledajte još