Svi igrači spremni za meč sa Uzbekistanom

BEOGRAD, 16. septembra 2009. (Beta) - Selektor teniske Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Orlandić izjavio je da su igrači odlično trenirali i da spremno dočekuju meč sa Uzbekistanom.

Srbija će od 18. do 20. septembra u Beogradskoj areni igrati sa selekcijom Uzbekistana meč za ostanak u Svetskoj grupi.

"Imali smo treninge od nedelje. Svi igrači su spremni", rekao je Obradović na konferenciji za novinare i dodao: "Još ćemo videti ko će sa Nenadom Zimonjićem igrati u dublu, zasada su svi u kombinaciji."

Jedan od najboljih tenisera Srbije Janko Tipsarević istakao je da je jednom igrao sa najboljim uzbekistanskim igračem Denisom Istominom, 99. na ATP listi.

"Igrali smo u Uzbekistanu, pre tri godine i tada sam pobedio prilično ubeljivo. Mislim da je od tada napredovao, ali i dolazi sa dosta samopouzdanja, jer je na Otvorenom prvenstvu SAD igrao u trećem kolu", rekao je Tipsarević.

On je dodao da se Uzbekistan oseća kao autsajder u meču sa Srbijom i da ne veruje da će Istomin imati pritisak da mora da pobedi.

"Mislim da će meč biti otvoren. Igraćemo na podlozi koja i njemu i meni odgovara", rekao je Tipsarević.

Prema njegovim rečima, podrazumeva se da mu je čast da igra za svoju državu, kao i da mu je drago što je zdrav ušao u pripreme za predstojeći meč.

Generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić naglasio je da savetnik selektora Dejvis kup reprezentacije Nikola Pilić nije angažovan za ovaj meč.

"Pilić ima svoje obaveze na teniskoj akademiji. Nije bilo potrebe da sada bude u Beogradu, ali će već od marta kada budemo igrali naredni meč u Dejvis kupu ponovo biti sa nama", objasnio je Orlandić.

On je dodao da će prvi put u Srbiji karte za meč sa Uzbekistanom moći da se kupe slanjem SMS poruke i da se ulaznice u tom slučaju dobijaju direktno na mobilni telefion kao BAR kod.

Cene karata za mečeve sa Uzbekistanom biće po 450 dinara za petak i nedelju, 350 za subotu, dok će komplet koštati 1.200 dinara.

U petak će se igrati dva singla i prvi meč počeće u 13 sati, u subotu je na programu dubl u 15 sati, a u nedelju dva singla od kojih
prvi počinje u 13 sati.

Pogledajte još