Jeremić i Liberman imaju isti stav o Kosovu

BEOGRAD, 16. septembra 2009. (Beta) - Ministri spoljnih poslova Srbije i Izraela, Vuk Jeremić i Avigdor Liberman zaključili su tokom razgovora u sredu u Beogradu da imaju isti stav po pitanju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Izuzetno sam zahvalan Izraelu za poziciju oko Kosova i Metohije, a posebno gospodinu Libermanu lično zbog njegovog udela u donošenju takve odluke. Izrael ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i to je nešto što mi izuzetno cenimo, pogotovu imajući u vidu pritiske kojima je Izrael bio izložen", rekao je Jeremić novinarima na zajedničkoj konferenciji za novinare sa izraelskim kolegom.

Dvojica ministara su se složili da su odnosi dve zemlje po svim pitanjima dobri, čemu je dodatno doprinelo današnje potpisivanje sporazuma o međusobnom ukidanju viza između Srbije i Izraela.

Liberman je dodao da se Izrael zalaže za direktne pregovore sa Palestincima, što oni odbijaju, i naglasio: "Ne radi se o neslaganju između nas i palestinskih vlasti, nego između nas i radikalnih islamista".

Pogledajte još