EKSKLUZIVNO: Oglasio se suprug Dijane Janković

Kontaktirali smo gospodina Daniela Rokvića i njegovo saopšenje vam prenosimo u celosti:

"Dotični, samouki novinar, inace konobar u gej klubu, je član “organizovane bande” u novinarstvu.

Takozvani novinar, već treći put u medijima naziva moju suprugu, Dijanu Janković Rokvić, najuvredljivijim rečima, bez ikakvog povoda. Pročitajte i izjavu Dijane Janković. Dva puta smo prećutali, ali treći put smo morali da reagujemo, a isto ovo bi uradio i svaki drugi suprug da bi zaštitio svoju suprugu i porodicu.

Javno vređa jednu mladu, uspešnu ženu, fakultetski obrazovanu, koja besprekorno vodi privatnu kompaniju u Švajcarskoj, kreatora sopstvene modne kolekcije, uspešnu glumicu i POP pevačicu, koja nema ni jednu mrlju u svom životu i karijeri, nazivajući je “starletom” i “ko zna šta još”, aludirajuci na “prostitutku”.

Pri tom, ne uzima u obzir ugled te žene i njene porodice. Ne vodi računa o osećanjima majke i oca te žene, i dovodi u pitanje njen poslovni kredibilitet kod partnera i zaposlenih. Dotični novinar je na najgledanijoj televiziji u udarnom terminu, u intervjuu sa drugom pevačicom, nazvao moju suprugu “starletom” i “ko zna sta jos”, aludirajući da je prostitutka, što je posle i objasnio na svom Facebook profilu.

Posle takve televizijske objave, moje privatno obezbeđenje primetilo je stotine sumljivih lica oko naše kuće. Pa bih dotičnom skrenuo pažnju da sa nama živi i moja maloletna ćerka, a svi smo svedoci onoga šta se nedavno desilo u Bajmoku.

Zar postoji pristrasnije i neodgovornije novinarstvo od ovoga?! Moja borba protiv novinara -“kriminalaca” nije usmerena ka fizičkom povređivanju istih, već ka podnošenju ozbiljnih tužbi koje bi kao ishod imale zabranu rada novinarima koji su prešli granicu objektivnog izveštavanja.

Napominjem da dotični novinar nastavlja sa lažima i provokacijama. Laže da sam ga tukao, jer postoje svedoci, i sa moje i sa njegove strane, koji to mogu da potvrde. Istina je da smo snimani bez naše dozvole; istina je da smo se raspravljali i istina je da sam od njega tražio javno izvinjenje i da mi nabroji sve strarlete u Srbiji, što je i uradio, ali ovaj put bez pominjanja moje supruge.

Istina je i da je rekao da nije imao vremena da se izvini. Takodje je istina da sam mu dao rok od 24 sata da se zvanično izvini, a ukoliko to ne učini, da sledi ozbiljna krivična prijava za organizovani kriminal.

Ako država može da hapsi policajce, biznismene, sportske radnike i političare, za koje se sumnja da su prekršili zakon, ne vidim razlog, zašto ne bi došao red i na novinare, koji su prešli na drugu stranu zakona.

Hoću da napomenem i da su 90% novinara profesionalci i njima se izvinjavam zbog nastale situacije, ali i oni su svesni da postoji 10% novinara - egzibicionista, koji su prešli sve granice moralnog i odgovornog novinarstva.

Sledeće nedelje će biti završena i predata optužnica protiv organizovanog kriminala u novinarstvu, gde će biti obuhvaćeno desetak novinara, i razni portali koji šire mržnju."

Pozdrav,

Daniel Rokvić

Pogledajte još