Stanje na putevima: Evidentirano 96 saobraćajnih nesreća, zadržavanje na graničnim prelazima promenljivo

U Beogradu je evidentirano 45 saobraćajnih nesreća u kojima je povređeno devet osoba.

Danas će vremenske prilike biti nešto povoljnije u odnosu na predhodne dane, pa vozače očekuju, uglavnom, suvi kolovozi i dobra vidljivost.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je promenljivo i teško predvidivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendecijom porasta u predstojećim danima vikenda.

Prema trenutnim informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, puntička vozila, na izlazu iz Srbijie čekaju oko tri sata na ulazu oko 30 minuta.

Preporučuje se korišćenje manje frekventnih GP sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 7-19 časova otvoreni su, GP Bajmok, Bački Vinogradi i Đala koje mogu koristiti osim državljana srpske i mađarske nacionalnosti i putnici iz EU, Švajcarske, Norveške i Irske.

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su od tri do četiri sata.

Preporučuje se alternativni prelazi Šid koji vodi ka Vinkovcima.

Ka Crnoj Gori na prelazu Gostun čeka se od 15 do 30 minuta, a preporučuje se korišćenje graničnih prelaza Jabuka ili Mehov Krš.

Na graničnom prelazu sa Makedonijom zadržavanja su oko 30 minuta dok se na ulazu u Srbiju iz pravca Bugarske na Gradini čeka do sat vermena.

Blic

Pogledajte još