SPISAK IZAŠAO NA VIDELO: Ove poznate ličnosti su bile korisnici usluga elitne prostitucije

Fernande Gurdet, poznatija kao Madam Klod, između 1955. i 1977. u Parizu držala je diskretan bordel, u kojem je svetsku elitu opsluživala prostitutkama najviše klase - piše Dejli mejl.

Na spisku njenih klijenata nalazi se sam krem svetskog džet-seta su se glumci, ambasadori, predsednici, vojvode, lordovi, krajlevi, glumci, bankari, biznismeni...

Kako je otkrio biograf Madam Klod, Vilijam Stejdijem, mušterije su bili čuveni glumci Marlon Brando i Reks Herison, osnivač kompanije "Ford", Henri Ford, bankar Eli de Rotšild, pa čak i američki predsednik Džon F. Kenedi, koji je tražio devojku koja liči na njegovu suprugu Džeki, ali da bude više seksi.

Među mušterijama je bio i slikar Mark Šagal, ali i iranski šah, kojem su svake nedelje slali devojke u Teheran. Čak je, kako tvrdi Stejdijem, režiser Rože Vadim dolazio sa svojom suprugom, glumicom Džejn Fondom i tražio crvenokose devojke za seks u troje.

Tokom 1977. cene su se kretale od 200 funti za popodnevni provod, preko 400 za večernji, pa sve do 666 za ceo dan, dok je cena za ceo vikend bila je stvar dogovora.

Kod Madam Klod je radilo 400 devojaka, a ona je uzimala 30 odsto od zarade, pa je godišnje zarađivala 600.000 funti.

Labudovi, kako su zvali devojke, bile su zaslužne za taj novac - najseksipilnije dame tog doba, mahom glumice u pokušaju, Diorovi modeli, lepotice iz srednje klase, Skandinavke, profesorke...

Ipak, pošto je zaboravila da plati porez otišla je u Los Anđeles gde je ostala do 1985, a kada se vratila u Pariz, poreski problemi su je čekali i provela je četiri meseca u zatvoru.

Nastavila je sa poslom, pa su 1992. cene njenih devojaka išle i do 1.000 funti na sat. Ipak, uhapšena je dok je vrbovala jednu devojku, pa je osuđena na pet godina iza rešetaka.

Danas ima 91 godinu i živi povučeno u Nici. A što se njenih labudova tiče, dve su postale poznate holivudske glumice, tri su se udale za aristokrate, jedna je supruga poznatog plemića, druga je udata za britanskog industrijalca, jedna je žena poznatog muzičara, nekoliko su postale top modeli...

Njihova imena ostala su tajna. Za sada.

stil

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.