MALIŠAN ŽIVOTNO UGROŽEN: Malenom Novaku (4) hitno potrebno 15.000 evra za izlečenje!

Kako piše Kurir, malom Novaku Kokoroviću koji ima samo četiri godine život je ozbiljno ugrožen. On boluje od Dandi Vokerovog sindroma, encefalopatije malog mozga i epilepsije. Usled teške bolesti izgubio je funkcije govora i kretanja, pa je sad prikovan za krevet i doživljava po pet epileptičnih napada dnevno.

Njegovi roditelji su očajni i mole za pomoć, jer nemaju od čega da plate skupo lečenje, koje se može sprovesti u Nemačkoj, u Bathel centru koji je specijalizovan za obolele od epilepsije.

Novakov otac, Darko Kokorović moli sve ljude dobre volje i čistog srca da pomognu koliko god je u njihovoj moći, jer, kako kaže, nema dovoljno novca, a sve će uraditi da izleči svog sina. - Voleo bih da sam na njegovom mestu i da se sve ovo meni dešava! Ovako sedim, gledam i postajem nemoćan. To me ubija – govori Darko sa suzama u očima.

Nesrećni otac je pre jedanaet godina izgubio jedno dete.

- Moja ćerka Nadica umrla je s dve i po godine. Imala je slične simptome kao Novak, ali nije bilo spasa. Ne mogu da dozvolim da se ovo još jednom desi. Molim boga da mi pomogne, kao i sve ljude koji su u mogućnosti.
Mali Novak je do svoje druge godine imao epilepsiju, ali njegovo stanje bilo je daleko manje opasno. Darko kaže da je to “tad bilo drugo dete”, koje se smejalo, igralo i trčalo, dok je danas “poput biljke”.
- Gleda u jednu tačku i ne pomera se. Srce mi se cepa. Ne može da govori, da se smeje…

Za sada je suma novca koja bi trebalo da se skupi između 10.000 i 15.000 evra, a za koji dan će nesrećni roditelji znati konačnu cenu.

Svi zainteresovani koji žele da pomognu, novac mogu uplatiti na dinarski račun:
205901100558250949

Ili na devizni račun: Komercijalna banka, Kokorović Darko, 9031020939775 RS 35205903102093977545
A mogu se javiti i ocu bolesnog dečaka, Darku Kokoroviću na broj telefona: 061/720-18-28.

Pogledajte još