MALIŠAN ŽIVOTNO UGROŽEN: Malenom Novaku (4) hitno potrebno 15.000 evra za izlečenje!

0

Očajni roditelji mole za pomoć. Dečačić boluje od Dandi Vokerovog sindroma, encefalopatije malog mozga i epilepsije, što je dovelo do toga da je izgubio funkcije govora i kretanja, pa je sad prikovan za krevet i doživljava po pet epileptičnih napada dnevno

Kako piše Kurir, malom Novaku Kokoroviću koji ima samo četiri godine život je ozbiljno ugrožen. On boluje od Dandi Vokerovog sindroma, encefalopatije malog mozga i epilepsije. Usled teške bolesti izgubio je funkcije govora i kretanja, pa je sad prikovan za krevet i doživljava po pet epileptičnih napada dnevno.

Njegovi roditelji su očajni i mole za pomoć, jer nemaju od čega da plate skupo lečenje, koje se može sprovesti u Nemačkoj, u Bathel centru koji je specijalizovan za obolele od epilepsije.

Novakov otac, Darko Kokorović moli sve ljude dobre volje i čistog srca da pomognu koliko god je u njihovoj moći, jer, kako kaže, nema dovoljno novca, a sve će uraditi da izleči svog sina. – Voleo bih da sam na njegovom mestu i da se sve ovo meni dešava! Ovako sedim, gledam i postajem nemoćan. To me ubija – govori Darko sa suzama u očima.

Nesrećni otac je pre jedanaet godina izgubio jedno dete.

Moja ćerka Nadica umrla je s dve i po godine. Imala je slične simptome kao Novak, ali nije bilo spasa. Ne mogu da dozvolim da se ovo još jednom desi. Molim boga da mi pomogne, kao i sve ljude koji su u mogućnosti.
Mali Novak je do svoje druge godine imao epilepsiju, ali njegovo stanje bilo je daleko manje opasno. Darko kaže da je to “tad bilo drugo dete”, koje se smejalo, igralo i trčalo, dok je danas “poput biljke”.
Gleda u jednu tačku i ne pomera se. Srce mi se cepa. Ne može da govori, da se smeje…

Za sada je suma novca koja bi trebalo da se skupi između 10.000 i 15.000 evra, a za koji dan će nesrećni roditelji znati konačnu cenu.

Svi zainteresovani koji žele da pomognu, novac mogu uplatiti na dinarski račun:
205901100558250949

Ili na devizni račun: Komercijalna banka, Kokorović Darko, 9031020939775 RS 35205903102093977545
A mogu se javiti i ocu bolesnog dečaka, Darku Kokoroviću na broj telefona: 061/720-18-28.

Foto: ilustracija/yayimages

Ostavite komentar

Your email address will not be published.